Author Topic: Помош околу пресметка за трансформатор  (Read 692 times)

Offline goran_elektro

  • Стручњак
  • ***
  • Posts: 198
Здраво, замолувам некој да ми помогне околу пресметка за трансформатор, јадрото е 620 вати, на секундар сакам да добијам 65 волти. е сега проблемот е дебелина на зицата на примар и секундар и колку навивки ке треба да има .фала однапред :(

Offline dr-mr

  • Стручњак
  • ***
  • Posts: 438
  • Gender: Male
Сепак се ВРТИ !!!