Recent Forum Topics / Started by / in Board Replies / Views Last post
Re: Beginning Programming All-In-One Desk Reference For Dummies (by Wallace Wang)

Started by GigaWatt on Today at 00:46:47 in Книги

1 Replies
14 Views
by bicikle
on Today at 08:57:02
Re: Нарачка на делови и предмети од интернет

Started by Devil on 14.12.2011, Wednesday, 19:05:24 in Општа дискусија

737 Replies
52563 Views
by bicikle
on Today at 08:56:46
Networking For Dummies (10th Edition) (by Doug Lowe)

Started by GigaWatt on Today at 00:58:43 in Книги

0 Replies
12 Views
by GigaWatt
on Today at 00:58:43
Beginning Programming For Dummies (3rd Edition) (by Wallace Wang)

Started by GigaWatt on Today at 00:37:57 in Книги

0 Replies
10 Views
by GigaWatt
on Today at 00:37:57
Digital Electronics - A Practical Approach With VHDL (9th Edition)

Started by GigaWatt on 26.05.2019, Sunday, 19:20:49 in Книги

0 Replies
14 Views
by GigaWatt
on 26.05.2019, Sunday, 19:20:49

News

 • За сите електроничари и вљубеници во техниката во нашата земја - Македонски форум за електроника
 • Електроничарите - почетници најдобро е да ги прочитаат прво туторијалите за електроника.
 • Кирилицата е задолжителна!
  Прочитајте ги правилата 1.1 и 1.2.
 • Доколку ве навредат по приватна порака не одговарајте, само пратете копија од пораката до некој администратор, се друго е работа на администрацијата.
 • Доколку забележите некое недолично мислење кликнете на копчето „Пријави на Модераторот“ ова копче се наоѓа десно долу на крајот од секоја порака.
 • Забрането е прикачување на слики со привремен каратер на форумот, без разлика на нивната големина.
 • Членовите кои се радиоаматери а не се рангирани како радиоаматери на форумов, нека се јават кај некој од администраторите за да бидат соодветно рангирани.

Помош за форумот

No New Posts За потенцијалните и новите членови

Информации за потенцијалните и ново зачленетите членови

26 Posts
18 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in PayPal донации
on 04.05.2019, Saturday, 20:37:59

Околу форумот

No New Posts Известувања

Сите известувања во врска со форумот

22 Posts
18 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Повторно заедно (13.11.2...
on 14.11.2018, Wednesday, 00:03:53

No New Posts Побарувања

Секакви побарувања до администраторите на форумот

726 Posts
84 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Предлог за воведувањ...
on 07.05.2019, Tuesday, 00:49:00

Аналогна електроника

No New Posts Општо

Општо за аналогната електроника

5542 Posts
333 Topics

abm_id=1929Last post by Apostol_Cz
in Re: Општи прашања поврза...
on 17.02.2019, Sunday, 19:11:24

No New Posts Аудио техника

Се за аудио техниката

13157 Posts
830 Topics

abm_id=480Last post by batka
in Re: Sonus Faber Extrema ...
on 17.04.2019, Wednesday, 15:48:51

Child Boards: Осцилатори, Предзасилувачи, Засилувачи, Звучници, Озвучување, Инструменти, Општо
No New Posts Видео техника

Се за видео техниката

1014 Posts
119 Topics

abm_id=480Last post by batka
in Re: Видео. VHS конвертор...
on 25.11.2018, Sunday, 19:25:25

Child Boards: Побарувања
No New Posts Радио техника

Се за радио техниката

8298 Posts
763 Topics

abm_id=4302Last post by RadioLjubitel
in Re: Осцилатор DB 88-108M...
on 26.11.2018, Monday, 16:07:16

Child Boards: Технологии, Антени, Филтри, Предаватели, ВФ засилувачи, Приемници, Кодери, Радиоаматери, Побарувања, Општо
No New Posts Напојувања

Извори на напојување

7509 Posts
462 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Напонски конвертор о...
on 24.05.2019, Friday, 22:34:23

Child Boards: Побарувања
No New Posts Високонапонска техника

Се за уредите за висок напон

1055 Posts
44 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Јонски мотор
on 22.11.2018, Thursday, 16:36:23

Дигитална електроника

No New Posts Општо

Општо за дигиталната електроника

1188 Posts
59 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Дигитaлeн снимач на ...
on 05.05.2018, Saturday, 00:15:19

No New Posts Логички кола

Технологија со логички кола

200 Posts
20 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Сложено коло со пове...
on 20.04.2019, Saturday, 00:29:42

No New Posts Микроконтролери

Се за микроконтролерите и програматори за истите

5924 Posts
290 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: CH341A Programmer
on 14.06.2018, Thursday, 22:47:08

Child Boards: Побарувања
No New Posts Вгнезден дизајн

Се за вгнезден дизајн и развојни околини

158 Posts
14 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Raspberry Pi 3B+ про...
on 08.01.2019, Tuesday, 15:41:06

No New Posts Arduino

Се за Arduino развојната околина

92 Posts
14 Topics

abm_id=5Last post by DX-er
in Re: Општи прашања и одго...
on 11.05.2018, Friday, 12:24:00

Други технологии

No New Posts Роботика

Се за роботиката

179 Posts
17 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Непрецизност на DC м...
on 18.03.2019, Monday, 11:36:21

No New Posts Автоматика

Се за автоматиката

270 Posts
25 Topics

abm_id=2835Last post by Atanas
in Re: Потребна литература ...
on 19.10.2018, Friday, 21:04:14

No New Posts Компјутерска Технологија

Ваши креации, идеи, прашања од областа на компјутерите

2117 Posts
205 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Ми треба инфо за MT-...
on 26.05.2019, Sunday, 02:49:22

No New Posts Автоелектроника

Се за автоелектрониката

1652 Posts
147 Topics

abm_id=480Last post by batka
in Re: Mи треба електроника...
on 11.09.2018, Tuesday, 13:47:03

Child Boards: Побарувања
No New Posts Електроенергетика

Се за електроенергетиката

1929 Posts
124 Topics

abm_id=3148Last post by KiloVolt
in Re: Правилна побуда на S...
on 25.02.2019, Monday, 12:19:08

No New Posts Ваши креации

Уреди, програми или машини кои сте ги направиле

578 Posts
25 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Дувалка за лисја
on 15.05.2019, Wednesday, 01:54:19

Електронски уреди

No New Posts Бела техника

Се за апарати за домакинството

676 Posts
55 Topics

abm_id=11Last post by LordZi
in Re: Прегорена LED SMD од...
on 11.05.2019, Saturday, 11:16:01

No New Posts Компјутери и галантерија

Карактеристики и сервис на компјутери, компоненти и галантерија

3299 Posts
284 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Schematics
on 09.05.2019, Thursday, 00:05:53

Child Boards: Побарувања
No New Posts Монитори, ТВ приемници

Карактеристики и сервис на монитори и ТВ приемници

3445 Posts
255 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: ТВ Quadro, модел CTV...
on 23.05.2019, Thursday, 02:27:57

No New Posts Аудио опрема

Карактеристики и сервис на аудио опрема

5634 Posts
431 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Инфо за засилувач Ro...
on 17.05.2019, Friday, 16:44:43

Child Boards: Побарувања
No New Posts Видео опрема

Карактеристики и сервис на видео опрема

411 Posts
40 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Кинеска Wireless Spy...
on 25.11.2018, Sunday, 21:29:12

No New Posts Мобилни телефони

Карактеристики и сервис на мобилни телефони

997 Posts
102 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Проблем со телефон B...
on 15.04.2019, Monday, 19:17:00

No New Posts Дигитални камери

Карактеристики и сервис на дигитални камери

35 Posts
5 Topics

abm_id=2835Last post by Atanas
in Одг: Streaming на видео ...
on 03.12.2013, Tuesday, 14:39:43

No New Posts Фискални апарати

Се за фискалните апарати во MK

65 Posts
9 Topics

abm_id=480Last post by batka
in Одг: Сериски кабел за фи...
on 26.12.2015, Saturday, 18:58:51

No New Posts Алармни уреди

Се околу алармните уреди

79 Posts
14 Topics

abm_id=1725Last post by warningteam
in Аларм кој известува свет...
on 09.12.2013, Monday, 13:54:12

Останато

No New Posts Софтвер

Софтвер користен во електрониката

639 Posts
120 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Cable resistance and pow...
on 25.01.2019, Friday, 00:53:50

No New Posts Електронски компоненти

Карактеристики на електронски компоненти

2952 Posts
186 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Критики за продавниц...
on 27.04.2019, Saturday, 19:21:47

No New Posts Мерна опрема

Се за мерните уреди, опрема и начини на мерење

1589 Posts
131 Topics

abm_id=4125Last post by DL1BT
in Re: Каков инструмент кор...
on 05.05.2019, Sunday, 13:37:34

No New Posts Кутии

Кутии за електронски уреди

339 Posts
17 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Торбички за алат и и...
on 05.03.2019, Tuesday, 00:18:24

No New Posts Алат

Алат корисен во електрониката

1838 Posts
71 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Адаптер за шмишајбна...
on 23.05.2019, Thursday, 23:09:37

No New Posts Историја

Историја на електрониката

51 Posts
11 Topics

abm_id=2213Last post by nsu
in Одг: Податоци за компјут...
on 24.06.2017, Saturday, 19:00:07

No New Posts Моделарство

Се околу електрониката во моделарството

137 Posts
19 Topics

abm_id=480Last post by batka
in Авио, бродо, авто модели...
on 03.09.2017, Sunday, 23:07:26

No New Posts Се останато

Тука можете да дискутирате и прашувате за се останато што не спаѓа или не може да се категоризира во ниедна од останатите категории

3585 Posts
372 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Обработка на железо ...
on 13.02.2019, Wednesday, 02:50:27

Стручна литература

No New Posts Книги

Овде ќе најдете интересни книги

502 Posts
232 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Beginning Programmin...
on Today at 08:57:02

No New Posts Списанија

Овде ќе најдете интересни списанија

39 Posts
11 Topics

abm_id=2431Last post by strko.mk
in Радио аматер списанија в...
on 15.09.2017, Friday, 00:12:37

No New Posts Документи

Карактеристики на делови (Datasheets) и слично.

193 Posts
56 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Kimax (Blueendless) BS-U...
on 18.05.2019, Saturday, 01:08:26

No New Posts Туторијали

Корисни туторијали во врска со електрониката и хардвер

1272 Posts
100 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Печатење на плочки, ...
on 06.05.2019, Monday, 18:37:07

Општа дискусија

No New Posts Општа дискусија

Се она што е надвор од областа електроника

13219 Posts
334 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Нарачка на делови и ...
on Today at 08:56:46

No New Posts Забава

Малку забава

6103 Posts
91 Topics

abm_id=3780Last post by Mkdsime
in Re: Клипчиња
on 25.05.2019, Saturday, 08:30:10

No New Posts Претставувања

Информирање за вас и околу вашите знаења односно претставете се тука!

412 Posts
41 Topics

abm_id=4320Last post by pocttopus
in Re: Добро ве најдов
on 07.04.2019, Sunday, 20:20:34

Огласи и понуди

No New Posts Купувам

Ако нешто сакате да купите

2330 Posts
443 Topics

abm_id=3780Last post by Mkdsime
in Re: купувам трафо од мик...
on 21.04.2019, Sunday, 19:16:18

No New Posts Продавам

Ако нешто сакате да продадете

3093 Posts
567 Topics

abm_id=490Last post by laze
in Продавам PLC Teco SG2-1...
on 16.05.2019, Thursday, 17:42:24

No New Posts Понуди

Понуди од фирми и поединци

654 Posts
58 Topics

abm_id=43Last post by TONI
in Re: Изработна на печатен...
on 21.05.2019, Tuesday, 22:33:12

Статии

No New Posts Статии

Статиите се теми кој се појавуваат на главната страница на форумот

16 Posts
16 Topics

abm_id=5Last post by DX-er
in 802.11AF, нов Wi-Fi стан...
on 21.06.2016, Tuesday, 11:44:45

Архива

No New Posts Архивирани теми

Теми во кои нема целосна документација за наведените проекти

166 Posts
14 Topics

abm_id=11Last post by LordZi
in Одг: Теми кои треба да с...
on 26.03.2015, Thursday, 15:45:57

 • No New Posts
 • Redirect Board

Македонски форум за електроника - Info Center

Forum Stats Forum Stats

118463 Posts in 8010 Topics by 1948 Members.
Latest Post: "Re: Beginning Programmin..." ( Today at 08:57:02 )
View the most recent posts on the forum.

Users Online Users Online

67 Guests, 4 Users (3 Spiders)

Users active in past 60 minutes:
LordZi, Napsterce, bicikle, Mkdsime

Most Online Today: 103. Most Online Ever: 282 (08.04.2011, Friday, 09:53:52)