Македонски форум за електроника

Аналогна електроника => Аудио техника => Сè останато => Topic started by: MAKEDONIA on 15.01.2012, Sunday, 14:21:13

Title: Подобрување на засилувачи со цевки со тлеалка
Post by: MAKEDONIA on 15.01.2012, Sunday, 14:21:13
Занимлива примена на тлеалка во цевни засилувачи, се подобрува засилувачот и се избегнуваат механичките треперења од кондензаторот, бидејќи секој кондензатор трепери механички при пренос на сигнал.

(http://pic.mk/images/8FWhz.png)(http://pic.mk/images/6YmuG.png)

Споено мислење: [time]16 Јануари 2012, 10:56:09[/time]
toa sto se javuva vo kondenzatorite vo zasiluvacite se narekuva kondenzatorska mikrofonija i edno pravilo e zalepuvanje na kondenzatorot za nekoja povrsina ,se smaluvaa mehanickoto treperenje,