Македонски форум за електроника

Огласи и понуди => Продавам => Topic started by: LordZi on 01.11.2011, Tuesday, 17:08:41

Title: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 01.11.2011, Tuesday, 17:08:41
За да не отварам цело време нови теми, овде ќе бидат сите вишоци за продавање...

1. Инструмент за мерење напон 0-35V и струја 0-4А, димензии 80х65, комплет со шантови, избаждарен, со прекинувач за бирање напон-струја, се приклучува на излезните буксни, спремен за вградување во некое напојување.
Цена 600ден.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0009-7.jpg)

2. Инструмент аналоген до 120mA.
Цена 500ден.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0004-21.jpg)

3. *ПРОДАДЕНО*Кутија за електроника, метална (освен предниот и задниот дел кој се пластични), димензи дадени на сликата, има и прекинувач со продолжена рачка, по желба можам да направам отвор на предната плоча за него.
Цена 500ден.


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/2-8.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/1-9.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/4-5.jpg)

4. Кутии за електроника, разни

-едната е пластична, другата метална, имам повеќе парчиња и од двете, цена 150ден. една
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0002-18.jpg)

-цена 150ден.
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0003-15.jpg)

-пластична, со место за батерии, цена 100ден.
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0005-14.jpg)

-метална, цена 100ден.
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0006-13.jpg)

-*ПРОДАДЕНО*метална, цена 100ден.
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0007-13.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0008-7.jpg)

-*ПРОДАДЕНО*метална, цена 300ден.
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0012-1.jpg)

5. Осветлувач за ППК со живина сијалица, подесив по висина.
Цена 150ден.


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0004-17.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0002-15.jpg)

6. *ПРОДАДЕНО*Индустриска лампашка опрема, алуминиумска кутија, повеќеобртни потенциометри, горните се со прецизни десетобртни дугмиња, долните се со рачка за закочување,  некои од лампите фалат, тие што се внатре се: 12A7X, 12AT7, 6BH6, 6V6
Цена 2500ден.


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0002-17.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/19-Oct-2011175840.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/19-Oct-2011175934.jpg)

7. Индустриска мерна опрема, алуминиумска кутија со поклопец, потенциометрите се повеќеобртни
Цена 3000ден.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0003-14.jpg)


Следува уште...
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 07.11.2011, Monday, 13:51:35
8. *ПРОДАДЕНО*Комплет амперметар и волтметар, со позадинско осветлување, подесени и спремни за вградување. По договор може да ги преправам за друг напон и струја.
Цена за двата заедно 800ден.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0001-21.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 22.11.2011, Tuesday, 14:06:45
9. Десетканално трчечко светло со ЛЕД + гратис додатна плочка за поврзување десет светилки на 220V.
Цена 150ден.
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0001-25.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: DX-er on 22.11.2011, Tuesday, 14:10:25
LordZi што поточно е тоа десетканално трчечко светло со ЛЕД, мислам што прави кога ке го вклучиш?
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 22.11.2011, Tuesday, 14:13:40
Се палат лед диодите една по друга во низ и светлото изгледа како да „трча“, затоа така се вика... ;)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 07.12.2011, Wednesday, 15:15:08
10. Квалитетни шибер потенциометри од марката Preh, димензии на сликата, вредноста им е 2х100к, со метален оклоп, идеални се за некоја миксета, тој што пробал квалитетен потенциометар знае како „лизга“ под прстите ;) :). Имам и обични кружни потенциометри од истата марка, ако е некој заинтересиран.
Цена комплет 1000ден.
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0002-22-1.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0004-31.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0006-18.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 16.12.2011, Friday, 11:38:39
11. *ПРОДАДЕНО* ППК за Компјутерска контрола на електрични уреди од Емитер бр.1/2005,
Code: [Select]
http://www.emiter.com.mk/poveke.php?napis_id=1268Само гола плочка да се нарача од Емитер чини 240ден., додека овде има залемено се освен транзисторите ВС337, диодите 1N4148 и релињата.
Цена 100ден.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0001-28.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: Dragan Stoilovski on 16.12.2011, Friday, 16:07:30
Потенциометрите колку са користени и дали ќе се фанат на миксета DYNACORD EMINENT 100,ako ако се фаќаат јас ќети ги купа.
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 16.12.2011, Friday, 16:20:30
Па не се нови, ама немаат шумови, крцкање и сл. Накнадно ќе ти ги пратам димензиите преку ПП па ти види дали ќе ти одговараат.
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: BOBAN on 16.12.2011, Friday, 21:14:01
11. Јас сакав да ти ја земам оваа, но многу пари е патот (поштарината) до Прилеп
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: Devil on 16.12.2011, Friday, 22:40:46
е колку многу, нај,ногу што ќе ти земат се 100 денари ако го праќа преку брза пошта, и за 2 дена да ти стигне, поточно денес порачуваш утре ти стига
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: BOBAN on 20.12.2011, Tuesday, 00:58:31
е колку многу, нај,ногу што ќе ти земат се 100 денари ако го праќа преку брза пошта, и за 2 дена да ти стигне, поточно денес порачуваш утре ти стига
епа не била многу, 70 денари до Прилеп. Јас мислев дека е над 150 денари
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: MAKEDONIA on 20.12.2011, Tuesday, 01:58:30
Sto marka e broj sedum i za sto e koristen, medicinska oprema od pisuvac ili nesto drugo
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 20.12.2011, Tuesday, 09:58:20
Моментално не е кај мене уредот, не можам да видам што марка е,  иначе мислам дека е користен во институтот за земјотресно инженерство.
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 27.12.2011, Tuesday, 12:38:59
12. Нови некористени (NOS) искрини кондензатори 56nF 400/800V-, идеални за VN каскади, биојонизатори и сл.
Цена 50ден. за 15 парчиња.
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0009-12.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: nikola_bb on 03.01.2012, Tuesday, 19:58:14
Ај ако сакаш димензии на:
-едната е пластична, другата метална, имам повеќе парчиња и од двете, цена 150ден. една
и
-метална, цена 300ден.
барем отприлика
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 03.01.2012, Tuesday, 20:11:45
-едната е пластична, другата метална, имам повеќе парчиња и од двете, цена 150ден. една

Пластичната е ШхДхВ 11х12х5цм, металната 9х11х5цм, и двете се со косина на предниот дел, висината е дадена од позади.

-метална, цена 300ден.

ШхДхВ 13х18х5цм
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 09.01.2012, Monday, 14:04:41
13. *ПРОДАДЕНО*Kутии за електроника, димензиите се дадени на сликата. По договор може да се направат и предни панели.
Цена: горната 400ден., долната 500ден.


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0003-23.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0002-24.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 10.01.2012, Tuesday, 16:27:33
14. Пластична кутија специјално наменета за Light Show, назад има приклучоци за светилките и влез за звучник, напред места за потенциометрите со натписи, димензиите се дадени на сликата.
Цена 250ден.
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0003-24.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0006-20.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 12.02.2012, Sunday, 12:41:03
15. Метални кутии за уреди, цена 150ден. парче., имам поголема количина од истите...
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0001-34.jpg)

16. SLA оловни акумулатори 12V/5.5Ah, модел HR 1221W F2, специјално наменети за high efficient discharge апликации, потполно исправни, цена 400ден. парче, имам поголема количина од истите...
Даташит за нив:

Code: [Select]
http://www.battery-usa.com/Catalog/hr_1221w_f2.pdf(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0010-6.jpg)

17. Високонапонски блок кондензатори, за лампашки уреди и сл. - Aerovox 0,85uF/850V, WIMA 4,4uF/350V, Iskra 1uF/320V
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0002-26.jpg)

- Голем избор блок кондензатори со различни вредности и работни напони за уреди, свртници и сл. - од 1uF до 10uF,
ова е само мал дел од нив...
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0002-27.jpg)

Информации барајте преку ПП.
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 15.02.2012, Wednesday, 12:39:08
18. *ПРОДАДЕНО*Продавам поголема количина релиња од следните типови, некои доаѓаат заедно со подножје.
Цена 30ден. парче, над 5 парчиња по 25ден.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0004-32.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 21.02.2012, Tuesday, 12:50:30
19. Фото-прекинувачи, фабрички, за светилки со моќност до 100W max., погодни за викендички и сл. да палат светло кога ќе се стемни. Имам поголема количина од истите.
Цена 300ден. парче
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0007-16.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 10.03.2012, Saturday, 00:26:30
*ПРОДАДЕНО*20.Инструмент со стрелка Iskra, нов неотпакуван во кутија.
Цена 400ден.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0007-17.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 15.03.2012, Thursday, 15:57:45
21. VFD дисплеј со 14 цифри, мултиплексиран, потполно исправен, работи на 12V.
Цена 100ден.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0002-32.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 22.03.2012, Thursday, 09:30:30
22. Комплетно склопена плочка за "Универзална далечинска контрола" од Емитер 2/2007, без пикот (16F84A)
Code: [Select]
http://www.emiter.com.mk/poveke.php?napis_id=1030Цена 80ден. (без релињата)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0002-33.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 30.03.2012, Friday, 16:30:07
23. *ПРОДАДЕНО*Ладилник за процесор, без кулерот, три од пластичните држачи доле му се малце поткршени.
Цена 300ден.


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0001-37.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0003-29.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: DX-er on 30.03.2012, Friday, 22:34:40
ова е тоа водено ладење?
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: GigaWatt on 30.03.2012, Friday, 22:38:53
ова е тоа водено ладење?

Не, ова е само ладилно тело од многу скап кулер за CPU за на LGA775 ;).
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 18.04.2012, Wednesday, 12:09:23
24. *ПРОДАДЕНО*Инструмент со стрелка, димензии 180х110mm.
Цена 150ден.


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0001-41.jpg)

25. *ПРОДАДЕНО*Инструмент со стрелка, за мерење излезна снага, изваден од воена радио-станица, алуминиумско тело.
Цена 150ден.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0003-32.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0004-38.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: DX-er on 18.04.2012, Wednesday, 18:08:35
LordZi овој мерачот на снага, од колку до колку W покажува ? Дали има и SWR метар на него или само ват метар?

Ако ги имаш и остананите делови од станицата стави ги на оглас ;)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 18.04.2012, Wednesday, 19:41:29
До 1.2, најверојатно се вати, други делови немам, а и ова е само инструментот, треба да му се направи некоја електроника за да мери...
Освен скалата за излезна моќност има и скала за јачина на сигналот.
Title: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 20.04.2012, Friday, 14:09:03
26. Ericsson RLE 906 22/1 R1A Bowfront Speaker, комплет со држач и штрафови за монтажа, потполно нов некористен.
Цена 100ден.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0003-33.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 02.05.2012, Wednesday, 15:04:29
27. *ПРОДАДЕНО*Квалитетен искрин аудио раздвоен трансформатор 600:600 оми, оклопен, во одлична состојба, како нов.
Цена 500ден.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0004-39.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0006-23.jpg)

28. Транзисторски грамофонски предзасилувач, исправен, мене не ми треба, а жал ми е да го растурам пошто се гледа дека некој го правел со мерак :).
Цена 300ден.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0001-44.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0002-39.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0003-36.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 11.05.2012, Friday, 14:44:15
29. Две ППК (едната делумно залемена, другата избушена и спремна за лемење) за проектот Двоен извор со LM317 од Емитер 3/2003.
Цена 150ден. двете.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0005-26.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 16.05.2012, Wednesday, 18:11:50
30. Плочки за разни проекти од Емитер, порачани некогаш, а кои веќе не ми требаат...
НАПОМЕНА - сите плочки купувачот ќе ги добие избушени и премачкани со калафониум, спремни за лемење...

- телекоманда за дворна или гаражна врата од Е2/2003, трите плочки (предавател, ресивер и декодер) + потребните интегралци МС145026Р и МС145028Р за предавателот и приемникот - се комплет за 200ден.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0010-8.jpg)


- електронска кодирана брава - плочка 980707 од Е7/1998 - цена 80ден.
- DC step up конвертор - ППК901 од Е1/2004 - 60ден.
- капацитивен сензор - ППК916 од Е5/2004 - цена 60ден.
- активен филтер за сабвуфер - ППК926 од Е7-8/2004 - цена 80ден.
- аларм за автомобилски светла - ППК929 од Е9/2004 - цена 40ден.
- стробоскоп со неонка - ППК942 од Е12/2004 - цена 50ден.
- имобилизатор за автомобил - ППК110 од Е3/2006 - цена 50ден.
- дигитална кодирана брава - ППК118 од Е5/2006 - цена 60ден.
- мелодично ѕвонче со ИК4017 - ППК203 од Е1/2007 - цена 60ден.
- електронско ѕвонче со CD4093 - ППК214 од Е5/2007 - цена 50ден.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0007-21.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 21.05.2012, Monday, 13:35:43
31. TUBE VU Meter - VU метар со лампа наменет за слаби (линиски) сигнали, дизајниран е за лампите EM80 или EM84 кои ги има по старите радија, одбирањето се врши со четири џампери, може да се приклучи на било кој засилувач или предзасилувач, има регулација на нивото на влезниот сигнал

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0009-18.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0001-46.jpg)

плус компактен DC-DC конвертор за напојување, влез 9V/0,5A, излез 6,3V за греачот и подесив висок напон за анодата 180-250V/45mA, може да се користи и за напојување на било кој друг лампашки уред со слична потрошувачка, никси и неон лампи и сл.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0005-27.jpg)

Еве како изгледа VU метарот и со двете лампи:

EM84 (http://www.youtube.com/watch?v=Y20cQBCW83Y#)
EM80 (http://www.youtube.com/watch?v=YKr2pzrfuss#)

Цена: VU метарот без лампа 250ден., со лампа ЕМ84 700ден., конверторот 300ден.
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 31.05.2012, Thursday, 10:40:08
32. *ПРОДАДЕНО*Алуминиумска кутија, димензии 29х25х7,5cm.
Цена 150ден.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0001-47.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: Hahahaha on 01.06.2012, Friday, 13:13:15
Кутијата за мене, тргни ја на страна ќе поминам деновиве  ;)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 01.06.2012, Friday, 14:16:32
Кој прв ќе дојде, негова е... ;)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 25.06.2012, Monday, 10:09:47
33. *ПРОДАДЕНО*Супер издржлив ножен тастер-прекинувач, целосно направен од лиено железо.
Цена 200ден.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0003-39.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 08.07.2012, Sunday, 09:57:46
34. Нови некористени 1W High Power LED, Warm White (3000-3300K), 90lm, напојување 3,4-3,8V/350mA.
Цена 80ден. парче, три за 200ден.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSC_0051.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 22.07.2012, Sunday, 17:41:21
35. *ПРОДАДЕНО* Петпојасен стерео еквилајзер со колото BA3812 од Емитер 9/1999 со посебни контроли за секој канал, комплет со потенциометри и напојување.
Цена 300ден.


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSC_0065.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSC_0066.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: Hahahaha on 14.08.2012, Tuesday, 17:05:21
16. SLA оловни акумулатори 12V/5.5Ah, модел HR 1221W F2, специјално наменети за high efficient discharge апликации, потполно исправни, цена 350ден. парче, имам поголема количина од истите...
Даташит за нив:
Code: [Select]
http://www.battery-usa.com/Catalog/hr_1221w_f2.pdf(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0010-6.jpg)


Сакаш некоја трампа да правиме за еден ваков?


 
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 14.08.2012, Tuesday, 18:03:11
Не, само кеш... ;)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: sisko on 14.08.2012, Tuesday, 20:25:47
16. SLA оловни акумулатори 12V/5.5Ah, модел HR 1221W F2

Дали може да ми кажеш која тежинаа се акумулаторите и дали имаш уште?
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 14.08.2012, Tuesday, 20:54:53
Па сега не сум ги мерел колку тежат, ама не се баш лесни, иначе имам колку сакаш од нив, само кажи колку ти требаат... ;)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: sisko on 15.08.2012, Wednesday, 21:55:39
Па би ми требало 3-4 само да не надминуваат 1 кг по комад, би се користеле за лед светла(спелео) затоа се над 1 кило е проблем  :)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 15.08.2012, Wednesday, 22:03:30
Сега ги измерив, тежат по 1,8кг. секој.
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: sisko on 15.08.2012, Wednesday, 23:20:14
Ouch :) ајде ќе те барам од понеделник да земам барем 2 за проба да видам како ќе се осеќаат луѓево со толкава тежина, па за понатаму ќе видиме.
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: Hahahaha on 15.08.2012, Wednesday, 23:31:53
А дали сакаш некоја замена за еден акомулатор?
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 16.08.2012, Thursday, 08:47:01
А дали сакаш некоја замена за еден акомулатор?

Веќе ти одговорив:
Не, само кеш... ;)

@sisko
Пиши ми порака или јави се, ќе се договориме... ;)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 05.09.2012, Wednesday, 15:47:20
35. *ПРОДАДЕНО*Био-јонизатор, склопен и испитан модул.
Цена 200ден.


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSC_0195.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 20.09.2012, Thursday, 16:47:58
36.*ПРОДАДЕНО* Дигитален мултиметар, потполно нов некористен во кутија, комплет со мерни кабли, температурна сонда и батерија.
Имам повеќе парчиња од истиот.
Карактеристики:
-DC напон до 1000V
-AC напон до 750V
-DC и AC струја до 20A
-отпор до 200М-оми
-капацитет до 20uF
-фреквенција до 200kHz
-температура до 1000 целзиуси
-TTL логичка сонда
-hFE на транзистори од 0-1000
-има buzzer и diode test
-има HOLD
-автоматски се исклучува после 15мин. неактивност
-аголот на дисплејот се подесува

Цена 600ден.
(за тие што не се од Скопје бесплатна поштарина).


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSC_0786_zps73836f40.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSC_0787_zps61418cf0.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 08.10.2012, Monday, 10:22:33
37. *ПРОДАДЕНО*Динамо-мотор, т.е. DC-DC конвертор од 24V на 250V, порано се користел во воените возила за напојување лампашки радио-станици, потполно исправен. Цена 500ден.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0009_zps463c5c77.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0007_zps5ec6d309.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 13.10.2012, Saturday, 16:22:28
38. *ПРОДАДЕНО* Бустер-засилувач и еквилајзер за автомобил, засилувачот има внатре четири TDA2003 (2+2 мостно врзани).
Цена 600ден. двете заедно.


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/FxCam_1349626844457_zpsb62a3a94.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/FxCam_1349626969446_zps9ec25029.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 02.11.2012, Friday, 10:00:06
39. *ПРОДАДЕНО*Регулиран исправувач, 0-20V/10A.
Цена 1000ден.


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/FxCam_1351798103735.jpg)

40. *ПРОДАДЕНО*VARIAC, регулација 0-280V, 0-3A.
Цена 3000ден.


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/FxCam_1351797679175.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 06.11.2012, Tuesday, 20:44:48
41. Електромеханички бројачи, неколку вида, без можност за ресетирање, имам поголема количина од истите.
Цена - помалите 40ден., поголемите 60ден.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSC_1393.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: MURO on 07.11.2012, Wednesday, 13:52:32
Со кој напон се побудуваат бројачите?
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 07.11.2012, Wednesday, 20:45:03
Помалите се за 4,5V DC, поголемите за 6V и 12V DC.
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: Trolko on 07.11.2012, Wednesday, 23:18:21
Би сакал да земам две од помалите, од Скопје си ?
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 08.11.2012, Thursday, 09:10:35
Да, пиши ПП, ќе се договориме...
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 25.11.2012, Sunday, 10:17:35
42. Две рачни радио-станици KENWOOD, модели TH-27E и TH-78E. Едната е без батерија, другата има батерија ама е пробиена. Ги пробав и двете преку адаптер, се си функционира - дисплејот, сите команди, од звучникот се слуша статички шум кој што се менува како се менува фреквенцијата итн., (дури фатив и некои FM радија), така што претпоставувам дека се исправни, ама не можам 100% да гарантирам.
*UPDATE* Благодарение на членот xantox утврдивме дека TH-78E е исправна, дури одржа и неколку врски со неа.
Цена TH-78E -3000ден, TH-27E - 1000ден.
*UPDATE*
TH-78E е ПРОДАДЕНА

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSC_1485-1.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSC_1487.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSC_1488.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSC_1489.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 10.12.2012, Monday, 19:31:56
43. ZIF-socket, 40 пински, повеќе парчиња, нови неупотребувани.
Цена 180ден. парче, две за 300ден.
(http://www.robotstore.it/open2b/var/catalog/images/24/0-614dad8b-632.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 23.12.2012, Sunday, 11:28:58
44. *ПРОДАДЕНО*SMD Multimeter Probe, додаток за мерење SMD делови, потполно нов и некористен, цена 150ден. колку што е и на e-bay (само без чекање ;))

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSC_1572_zps36a3c1a9.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 27.12.2012, Thursday, 23:52:36
45. Високосјајни ЛЕД-диоди 5mm, матирани, зелена боја, сите се 100% проверени и исправни.
Цена 3ден. парче, минимум 100 парчиња.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSC_1595_zpsf5ad417a.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 05.01.2013, Saturday, 22:34:33
46. Две телефонски секретарки, потполно исправни.
Цена 200ден. една, 350ден. двете.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSC_1490.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSC_1491.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 10.01.2013, Thursday, 11:54:28
47. *ПРОДАДЕНО*Аудио влезни трансформаторчиња, извадени од стари лампашки уреди.
Цена 600ден. парче.


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/elektro/DSC_1694_zps7682f16b.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 25.01.2013, Friday, 10:40:28
48. *ПРОДАДЕНО*EL-wire, портокалова боја, должина 3 метри, комплет со инвертор за напојување (користи 2 х АА батерии).
Цена 450ден.


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/elektro/DSC_1682_zpsf34e1f3f.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: malkjos on 25.01.2013, Friday, 12:35:03
Како да исконтактираме?
дај број од телефон или слично
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 03.02.2013, Sunday, 15:14:58
49. Моќни релиња, повеќе видови, за разни работни напони.
Цени од 150 до 250ден.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/IMAG0081_zps79698414.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/IMAG0084_zps03961658.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/IMAG0086_zps06a59c78.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/IMAG0087_zpsea3a8786.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 11.02.2013, Monday, 10:29:44
50. *ПРОДАДЕНО*Аудио влезни трансформатори.
Цена поголемите 800ден., помалите 600ден.


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/elektro/IMAG0097_zpsaeca7d88.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 05.03.2013, Tuesday, 09:58:58
51. Самолеплива бакарна лента, може да се залепи и потоа да се леми бидејќи лепакот е отпорен на температура (вакви ленти се користат за правење витражи), може да се користи за поправање ППК, оклопување пикапи и др. осетливи делови и сл., секое котурче е со ширина 6mm, должина 3 метри.
Цена 150ден. едно котурче

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/elektro/IMAG0096_zps67373694.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/elektro/IMAG0095_zps378e9f86.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 13.04.2013, Saturday, 11:22:08
52. Продавам мали HSS бургии за електроника, германски, производител KEIL, сите димензии од 0,5mm па нагоре.
Цена за бургиите од 0,5-1mm по 30ден. парче за обични HSS, останатите по договор.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/IMAG0239_zps4895a025.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/IMAG0239_zps4895a025.jpg.html)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 26.04.2013, Friday, 11:46:57
53. *ПРОДАДЕНО*Метална кутија, изработена од 2mm железен лим, димензии 110х320х268 mm (ВхШхД).
Цена 300ден.


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/IMAG0283_zps7eda308b.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/IMAG0283_zps7eda308b.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/IMAG0282_zpsa66229c6.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/IMAG0282_zpsa66229c6.jpg.html)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 24.05.2013, Friday, 10:02:05
54. *ПРОДАДЕНО*Био-јонизатор, склопен и испитан, во кутија.
Цена 300ден.


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/IMAG0363_zpsaf535704.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/IMAG0363_zpsaf535704.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/IMAG0362_zps9a479f64.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/IMAG0362_zps9a479f64.jpg.html)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: stiffy on 24.05.2013, Friday, 13:38:00
овие шо се со 3.2мм јадро колка дебелина се, материјал и цена? :D
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 24.05.2013, Friday, 13:49:18
За што точно прашуваш?
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: Bojan on 24.05.2013, Friday, 18:02:51
во случај да не ти имам пишано порака, чувај ми го тој јонизаторот ке ти поминам за некој ден да го земам ;D
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 24.05.2013, Friday, 18:05:42
Договорено... ;)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: stiffy on 24.05.2013, Friday, 19:14:34
За што точно прашуваш?
ако се карбит, кажи цена ако имаш 0.6мм ќе купам...а доколку се само со пошироко јадро а материјалот е обичен како останатите не ми врши работа ;)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 25.05.2013, Saturday, 01:25:27
Значи за бургиите прашуваш, така пиши, стави реден број, да знам за што станува збор. Иначе се си пишува во постот, али кој да чита... ;)

52. Продавам мали HSS бургии за електроника, германски, производител KEIL, сите димензии од 0,5mm па нагоре.

(HSS = High speed steel)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: batka on 29.05.2013, Wednesday, 20:18:36
Имаш ли бели сјајни лед 5 мм,едно 300 парчиња ( за мој колега!) ?
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: stiffy on 29.05.2013, Wednesday, 20:27:53
Значи за бургиите прашуваш, така пиши, стави реден број, да знам за што станува збор. Иначе се си пишува во постот, али кој да чита... ;)

52. Продавам мали HSS бургии за електроника, германски, производител KEIL, сите димензии од 0,5mm па нагоре.

(HSS = High speed steel)
моја грешка, не кажав за шо зш под нив одма пишев...иначе незнаев дали на сите мислиш исти дек се :P
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 29.05.2013, Wednesday, 21:11:08
Имаш ли бели сјајни лед 5 мм,едно 300 парчиња ( за мој колега!) ?

Моментално имам само зелени, сјајни, 200 парчиња.
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 05.06.2013, Wednesday, 12:21:10
55. Алармни сирени, напојување 220V.
Цена 300ден. парче
(сивата е продадена)

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/IMAG0376_zps4210730f.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/IMAG0376_zps4210730f.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/IMAG0375_zps51cf3f15.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/IMAG0375_zps51cf3f15.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/IMAG0374_zps46eda5ef.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/IMAG0374_zps46eda5ef.jpg.html)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 23.06.2013, Sunday, 11:20:40
56. *ПРОДАДЕНО*Нови количини од искрините 600:600 оми аудио радвојни трансформатори, 400ден. парче.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/IMAG0393_zpscc95f83e.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/IMAG0393_zpscc95f83e.jpg.html)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 08.08.2013, Thursday, 13:20:24
57. *ПРОДАДЕНО*Струјна клешта, нова некористена во кутија, карактеристики:

AC струја 0,1-1000А
AC напон 1-750V
DC напон 1-1000V
отпорност 0,1-20к
Beeper
Data Hold
опционо - тест за изолација до 200М оми (со посебен додаток)

цена 500ден.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/IMAG0441_zpseab6ff38.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/IMAG0441_zpseab6ff38.jpg.html)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 16.08.2013, Friday, 13:32:30
58. Апарат за физикална терапија со галвански струи, српско производство, исправен, комплет со кабли и електроди (една метална и две гумено-графитни).
Цена - понуди преку ПП (само за озбилни купувачи)!

(https://s25.postimg.cc/4fgq9adu7/IMAG0447_zps13d87dba.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/9qvmtzs73/IMAG0450_zps1aea904b.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/ilwh4jbun/IMAG0451_zpse94579d8.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 04.10.2013, Friday, 15:12:24
59. DC мотор NISCA NC5475E, 24V/3A, 4500RPM, димензии 7,5 х 5,4cm.
Цена 300ден.

(https://s25.postimg.cc/rgxbf1sxb/IMAG0486_zps4775aa6d.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 07.11.2013, Thursday, 16:07:12
60. Пластични кутии, димензии 8,5х8,5х3,7cm.
Цена - трите за 100ден.

(https://s25.postimg.cc/54zilmyy7/IMAG0504_zps7cdcc09c.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 13.11.2013, Wednesday, 15:14:37
61. *ПРОДАДЕНО*Проектор од light-show, не е ласерски, со обична халогенка е, потполно исправен.
Цена 300ден.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/IMAG0511_zps672f9c78.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/IMAG0511_zps672f9c78.jpg.html)

На ѕид дава ваков некој приказ (само појасен, сликата е матна) кој што цело време се врти во круг.
Темплејтот внатре може лесно да се смени да прикажува нешто друго.


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/IMAG0507_zpsf931adf2.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/IMAG0507_zpsf931adf2.jpg.html)


62. Метална кутија, погодна за регулација за лемило или сл.
Цена 100ден.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/IMAG0513_zpsbafa43b1.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/IMAG0513_zpsbafa43b1.jpg.html)

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/IMAG0512_zpsa1be3106.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/IMAG0512_zpsa1be3106.jpg.html)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 23.11.2013, Saturday, 09:17:32
63. *ПРОДАДЕНО*Био-јонизатор, фабрички, потполно исправен.
Цена 250ден.


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/IMAG0533_zps113a0165.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/IMAG0533_zps113a0165.jpg.html)

64. *ПРОДАДЕНО*Метална кутија, димензии 150х100х55mm.
Цена 100ден.


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/IMAG0534_zpsd4893ca0.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/IMAG0534_zpsd4893ca0.jpg.html)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 26.11.2013, Tuesday, 18:27:59
65. RS232 тестер, фабрички.
Цена 50ден.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/IMAG0503_zpsc91bd9ab.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/IMAG0503_zpsc91bd9ab.jpg.html)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 01.12.2013, Sunday, 17:21:11
66. Контактор MITSUBISHI S-K11
Цена 500ден.

(https://s25.postimg.cc/qq4l9eo0v/IMAG0528_zps2c6dd22e.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/7l1bzmehr/IMAG0529_zpsb83e75ac.jpg) (https://postimages.org/)

67. MITSUBISHI QM50DY-H, дарлингтон транзисторски модул 50A/600V
Цена 1000ден. парче, трите за 2500ден.

(https://s25.postimg.cc/suoyaha7z/IMAG0530_zps22f5a7cf.jpg) (https://postimages.org/)

68. MITSUBISHI QM30HA-H, дарлингтон транзисторски модул 30A/600V
Цена 500ден.
69. International Rectifier PT768, трофазен исправувачки мост 75A/800V,
Цена 2000ден.
70. International Rectifier IRFK2D450 HEXFET модул 72A/500V
Цена 1000ден.
71. BYT230PIV600 ULTRA FAST RECOVERY двојна диода 2x30A/600V
Цена 500ден.

(https://s25.postimg.cc/8ak4c026n/IMAG0531_zps4c4f6792.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/4e6sg01rj/IMAG0532_zpsf5519d4b.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: bicikle on 01.12.2013, Sunday, 19:19:52
52. Продавам мали HSS бургии за електроника, германски, производител KEIL, сите димензии од 0,5mm па нагоре.
Цена за бургиите од 0,5-1mm по 30ден. парче за обични HSS, останатите по договор.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/IMAG0239_zps4895a025.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/IMAG0239_zps4895a025.jpg.html)

Имаш останати 0.8мм ?
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 01.12.2013, Sunday, 20:56:40
Имам, пиши ми ПП... ;)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 05.12.2013, Thursday, 14:05:04
72. *ПРОДАДЕНО*Аналоген мултиметар, руски, одлично сочуван, без мерни кабли.
Цена 800ден.


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSC_0675_zps4d77175e.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSC_0675_zps4d77175e.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSC_0676_zps5f791870.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSC_0676_zps5f791870.jpg.html)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 21.01.2014, Tuesday, 13:41:16
73. Мотори со редуктор, француски, 20 врт/мин, имаат и механичка кочница за блокирање во една положба, работен напон 110V (работат и преку пазарско адаптерче 220/110V).
Цена 300ден. еден, двата за 500ден.

(https://s25.postimg.cc/qq4l9h0wf/DSC_0950_zpse4b3be1b.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/qq4l9gt6n/DSC_0951_zps3d10ed8a.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 30.01.2014, Thursday, 11:22:36
74. Моќни жичани отпорници, погодни за тестирање разни уреди (напојувања, засилувачи и сл.), вредности 7, 12 и 20оми.
Цена 100ден. парче.

(https://s25.postimg.cc/weaw0dcyn/DSC_1013_zps753dbdbf.jpg) (https://postimages.org/)

75. Контактор, 380V/6A.
Цена 300ден.

(https://s25.postimg.cc/4e6sg2mcv/DSC_1024_zpsf538f887.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/789xtigtb/DSC_1025_zpsa627253f.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 06.02.2014, Thursday, 12:24:56
76. *ПРОДАДЕНО*Детектор за метал/напон, фабрички, има светлосна (LED) и звучна (пиезо) индикација.
Цена 350ден.


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSC_1047_zps43d412f6.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSC_1047_zps43d412f6.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSC_1048_zps6da4ff33.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSC_1048_zps6da4ff33.jpg.html)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 13.02.2014, Thursday, 11:44:16
77. *ПРОДАДЕНО*Обртометар 0-7000 врт/мин., германски, всушност целиот инструмент претставува волтметар 0-15V кој што при 15V покажува максимален отклон (7000 врт/мин), внатре има отпорнички делител така што во принцип со замена на вредностите на отпорниците може да се направи да реагира на било кој напон...
Цена 300ден.

(https://s25.postimg.cc/4qy6me9tb/DSC_1016_zpsd612676a.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/weaw0i2pr/DSC_1020_zpsf0576cef.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 21.02.2014, Friday, 10:05:24
78. Електронски вакуум-пипети, погодни за преправка во pick up pen за SMD делови.
Цена 250ден. една или двете за 400ден.

(https://s25.postimg.cc/fdrzrtxe7/DSC_1062_zps46fa88bf.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/a2d373o67/DSC_1063_zpsa8d3f5e2.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/41fea0tu7/DSC_1065_zps765b73dc.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 23.02.2014, Sunday, 11:03:17
79. *ПРОДАДЕНО* Радиостаница, не знам дали е исправна, не сакам да ја уклучувам без антена, надворешно и внатрешно е комплетна, ако ја сака некој нека пише, ако не ќе оди за делови...
Цена 350ден.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/1_zpsed11a2fb.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/1_zpsed11a2fb.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/2_zpsfc6b24bc.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/2_zpsfc6b24bc.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/3_zpse47eeabb.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/3_zpse47eeabb.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/4_zps40503f5b.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/4_zps40503f5b.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/5_zpsc2897a7d.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/5_zpsc2897a7d.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/6_zps5840f2a4.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/6_zps5840f2a4.jpg.html)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: nsu on 23.02.2014, Sunday, 13:47:39
Ако цената навистина е 350 денари јас ја купувам одма која антика еј го има транзисторот 2СЦ730 сигурно има и тримери.
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 23.02.2014, Sunday, 18:37:39
DX-er прв ми прати ПП, така да ако не се премисли оди кај него... ;)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: Dragan Stoilovski on 23.02.2014, Sunday, 23:01:10
Детекторот на метал и напон(даден под број 76) на која длабочина под малтер може да регистрира проводници под малтер, ако може да регистрира проводници под напон на длабочина од 10cm одма го праќај по карго давам 500ден.
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 23.02.2014, Sunday, 23:35:12
Не знам, немам малтер по дома, се е гипс картон, кога го пробував под него ги наоѓаше каблите од инсталацијата, е сега на која длабочина се стварно не знам.
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: Dragan Stoilovski on 23.02.2014, Sunday, 23:47:09
Пробај на отворено на кое растојание ќе детектира проводник под напон и пиши.
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 24.02.2014, Monday, 11:04:46
Со добро подесен праг на осетливост, преку преграден ѕид од гипс-картон (детекторот е оддалечен 3-4цм од ѕидот) го регистрира кабелот од штекерот кој излегува во другата соба.
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: Dragan Stoilovski on 24.02.2014, Monday, 22:41:28
Значи растојанието меѓу кабелот и детекторот е некаде 5-6 cm кога го вршеше мерењето така ли ?
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 24.02.2014, Monday, 23:08:02
Повеќе, само од детекторот до ѕидот имаше 3-4цм плус длабочината на која што е кабелот под гипс-картонот.
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 01.03.2014, Saturday, 15:12:41
80. Продавам поголема количина високонапонски кондензатори, за експериментирање, теслин трансформатор и сл.
Цена 30ден. парче.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/IMAG0569_zpsf851f012.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/IMAG0569_zpsf851f012.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/IMAG0570_zps46db80ad.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/IMAG0570_zps46db80ad.jpg.html)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 04.03.2014, Tuesday, 17:57:17
81. *ПРОДАДЕНО*Стерео VU-метар со 2х16 LED, готов модул, димензии 10 х 6,3cm.
Цена 150ден.


vu (http://www.youtube.com/watch?v=p2yaILdTMf8#ws)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: DX-er on 04.03.2014, Tuesday, 18:12:24
 Јас сакам да го купам VU метарот
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 05.03.2014, Wednesday, 20:47:00
Резервиран е за тебе.
Одиме понатаму...

82. *ПРОДАДЕНО*Минијатурни инструменти со стрелка, повеќе видови.
Цена 60ден. парче.


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSC_1174_zps7119fc05.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSC_1174_zps7119fc05.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSC_1173_zpsf29cc10c.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSC_1173_zpsf29cc10c.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSC_1175_zps3a509b4c.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSC_1175_zps3a509b4c.jpg.html)

83. *ПРОДАДЕНО*Кристални филтри и осцилатори од воени радио-станици.
Цена 40ден. парче.


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSC_1179_zpsccbf10ba.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSC_1179_zpsccbf10ba.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSC_1177_zpsecbdca2a.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSC_1177_zpsecbdca2a.jpg.html)

84. *ПРОДАДЕНО*Метална кутија, димензии 195 х 175 х 75mm
Цена 200ден.


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSC_1058_zps79000b25.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSC_1058_zps79000b25.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSC_1054_zpsc8f86358.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSC_1054_zpsc8f86358.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSC_1056_zps1c9933d6.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSC_1056_zps1c9933d6.jpg.html)

85. Метална кутија, димензии 170 х 100 х 55mm.
Цена 100ден.

(https://s25.postimg.cc/lkysdrqrj/DSC_1060_zpsf5465da9.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 11.03.2014, Tuesday, 22:01:29
85. Квалитетен кабел за принтер, со два LPT конектори (машки и женски), должина 7,5m.
Цена 100ден.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSC_1206_zps5b4a2e93.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSC_1206_zps5b4a2e93.jpg.html)

86. *ПРОДАДЕНО*Два руски саати со VFD лампи, комплетни и исправни.
Цена 700ден. еден, двата за 1200ден.


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSC_1203_zps4aa71792.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0007_resize.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/PIC_0008_resize.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 25.03.2014, Tuesday, 13:52:05
87. Релиња, шпулна 220V, контакти 3 x 15(20)A/220V (3 x 10(15)A/380V, 3 x 10A/300V DC).
Цена 80ден. парче.

(https://s25.postimg.cc/625xufpv3/DSC_1257_zpsc695a24e.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 30.03.2014, Sunday, 14:34:47
88. Кутија за електроника од квалитетна ABS пластика, како нова, димензии 200 х 190 х 67mm.
Цена 350ден.

(https://s25.postimg.cc/t3mj06hsv/DSCN0078_zps60da97dc.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/5pejo9fb3/DSCN0075_zps398cdbea.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/8w937w7gv/DSCN0077_zps8e8c592f.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 04.04.2014, Friday, 13:53:54
89. DC мотор за 12V, цена 200ден.

(https://s25.postimg.cc/jye66d44f/DSCN0081_zps9f32af31.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/r1m1lzh9r/DSCN0082_zpsfe264c3a.jpg) (https://postimages.org/)

90. *ПРОДАДЕНО*Био-јонизатор, фабрички, со вграден тајмер - три минути работи, три минути е исклучен.
Цена 350ден.


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSCN0092_zps1fc01fe7.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSCN0092_zps1fc01fe7.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSCN0093_zps21df1225.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSCN0093_zps21df1225.jpg.html)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 16.04.2014, Wednesday, 23:09:31
91. *ПРОДАДЕНО*Радио станица, не знам дали е исправна, дисплејот и сите копчиња функционираат, се слуша статички шум од звучникот, кога ќе се стисне тастерот за предавање повлекува поголема струја од напојувањето.
Цена 400ден.


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSCN0159_zpsd7e18ac3.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSCN0159_zpsd7e18ac3.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSCN0161_zps10bdccb3.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSCN0161_zps10bdccb3.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSCN0162_zpsb65eaaee.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSCN0162_zpsb65eaaee.jpg.html)

92. Засилувач за во кола, не знам дали е исправен, најверојатно е четириканален (внатре има 8 ком. uPC1181H, најверојатно за секој канал по два мостно).
Цена 200ден.

(https://s25.postimg.cc/a2d36vb8v/DSCN0165_zps1eb59ea4.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/u9qiz6gfz/DSCN0166_zps57818659.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: batka on 17.04.2014, Thursday, 22:35:17
Само за дополнување- се работи за Maxon SM-4150M MOBILE PORTABLE RADIO MIKE MICROPHONE TWO-WAY VHF/UHF/FM Police.Имав една па затоа ја познавам . 8) ;)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 17.04.2014, Thursday, 23:03:19
Фала Батка за информацијата... ;)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 03.05.2014, Saturday, 14:00:11
92. Метална кутија, димензии 100 х 70 х 160mm.
Цена 200ден.

(https://s25.postimg.cc/eggz53m6n/DSCN0228_zps6da49c12.jpg) (https://postimages.org/)

93. Пластична кутија, димензии 85 х 46 х 160mm.
Цена 100ден.


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSCN0232_zpsf3c5d7de.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSCN0232_zpsf3c5d7de.jpg.html)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 09.05.2014, Friday, 15:21:17
93. *ПРОДАДЕНО* 5.1 засилувач за сараунд со FM радио, не знам дали работи, комплет со  трафото, ладилници и др., моќност на вуферот 20W, останатите канали 5x10W.
Поклон кутијата од вуферот.
Цена 250ден.


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/IMAG0589_zps2fe8fc7a.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/IMAG0589_zps2fe8fc7a.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/IMAG0591_zpsa1bf7482.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/IMAG0591_zpsa1bf7482.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/IMAG0592_zps188cab35.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/IMAG0592_zps188cab35.jpg.html)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: Hahahaha on 09.05.2014, Friday, 16:27:59
Што напони дава трафото и колкава му е моќноста да не знаеш?
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 09.05.2014, Friday, 17:01:46
Сега го измерив, дава 2х15V и 15V.
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 11.05.2014, Sunday, 17:35:30
94. Моќен жичен реостат 1k lin.
Цена 200ден.

(https://s25.postimg.cc/rxdxo0m8f/IMAG0597_zps88da5efe.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/pg26gqum7/IMAG0598_zpse759396f.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/x8su8pl5r/IMAG0599_zpsb1dfbfed.jpg) (https://postimages.org/)

95. Квалитетен повеќеобртен потенциометар CLAROSTAT, 100k lin.
Цена 150ден.

(https://s25.postimg.cc/yb30r9bov/IMAG0601_zps2260b57e.jpg) (https://postimages.org/)

96. *ПРОДАДЕНО*Прецизни алатки, нешто налик на пинцета со штрафче за стегање, јас ги користам за држење SMD делови и сл. прецизни работи.
Цена 30ден. парче


(https://s25.postimg.cc/x8su8pdfz/IMAG0595_zps9e0d47c3.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 24.05.2014, Saturday, 18:56:43
97. *ПРОДАДЕНО*Два стробоскопи, едниот е целосно исправен, другиот не.
Цена 350ден. двата.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSCN0390_zps952ea057.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSCN0390_zps952ea057.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSCN0392_zpsecbd6960.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSCN0392_zpsecbd6960.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSCN0393_zps67628198.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSCN0393_zps67628198.jpg.html)

98. Кутија за саат со големи дисплеи (56х38mm секој), со заедничка анода, зелени, мултиплексирани.
Цена 400ден.

(https://s25.postimg.cc/ay4z8a5qn/DSCN0394_zps948e86db.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/cpxy36hdr/DSCN0395_zpsb9b6899b.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 29.05.2014, Thursday, 10:56:01
99. VELLEMAN HPS10 PERSONAL SCOPE - рачен осцилоскоп, неисправен, без задниот капак.
Цена 400ден. - само LCD дисплејот 128х64 во продавница кошта повеќе од тоа...


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSCN0402_zpsae3aa98b.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSCN0402_zpsae3aa98b.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSCN0403_zpsdd1e5485.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSCN0403_zpsdd1e5485.jpg.html)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 31.05.2014, Saturday, 13:10:43
100. Поголема количина Solid State релеи KONCAR ~380V/10A, побуда 3-32V, сите се тестирани и исправни.
Цена 250ден. парче.

(https://s25.postimg.cc/a8m6vxscf/DSCN0405_zps25628a44.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 30.07.2014, Wednesday, 12:08:35
101. Пластична кутија, димензии 150 х 140 х 60mm.
Цена 250ден.

(https://s25.postimg.cc/v5if0msy7/DSCN0636_zpsdba84711.jpg) (https://postimages.org/)

102. *ПРОДАДЕНО*Резервни модули за некаква машина, нови во кутија, напред имаат нешто налик на шибер потенциометар, имам поголема количина од нив.
Цена само 30ден. парче или 4 за 100ден.
Ако не се продадат во догледно време ќе одат во купот за месинг, па на отпад... ;)


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSCN0630_zps7c109676.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSCN0630_zps7c109676.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSCN0633_zpsb8531262.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSCN0633_zpsb8531262.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSCN0632_zpsab43c2aa.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSCN0632_zpsab43c2aa.jpg.html)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 08.08.2014, Friday, 14:41:00
103. *ПРОДАДЕНО*Метална кутија, димензија 1RU (485 х 202 х 43mm).
Цена 300ден.


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSCN0648_zpsb13f7e53.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSCN0648_zpsb13f7e53.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSCN0650_zpsc6456005.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSCN0650_zpsc6456005.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSCN0652_zps2b69918c.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSCN0652_zps2b69918c.jpg.html)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: malkjos on 08.08.2014, Friday, 22:45:53
јас ја земам последнава кутија ако не е продадена
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 09.08.2014, Saturday, 00:31:07
Резервирана е за тебе.
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: GigaWatt on 09.08.2014, Saturday, 02:46:04
Би требало да е од гигабитиен switch... барем така личи ;).
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 09.08.2014, Saturday, 08:28:06
Да, од тоа беше... ;)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: KiloVolt on 28.09.2014, Sunday, 20:14:40
72. Аналоген мултиметар, руски, одлично сочуван, без мерни кабли.
Цена 800ден.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSC_0675_zps4d77175e.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSC_0675_zps4d77175e.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSC_0676_zps5f791870.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSC_0676_zps5f791870.jpg.html)
Спаковај ми го ако го имаш уште... Колку пари би дошло по карго да ми го пратиш?
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 28.09.2014, Sunday, 20:41:46
Имаш ПП...
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: BorceBT on 17.10.2014, Friday, 18:58:12
Дали ти е останат еден од руските саатови?
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 17.10.2014, Friday, 19:23:38
Да, пиши ми ПП што те интересира... ;)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 22.10.2014, Wednesday, 12:29:20
104. Дигитална телефонска секретарка, исправна.
Цена 300ден.

(https://s25.postimg.cc/eggz4y1kf/DSCN0740_zps6195e0be.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/gl1c60vhb/DSCN0741_zpsdfb4077f.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 14.11.2014, Friday, 12:41:45
105. *ПРОДАДЕНО*GAMEBOY, целосно исправен, иначе од него може да се направи и осцилоскоп:.
Code: [Select]
http://www.radanpro.com/Radan2400/TestShematics/GameBoyScope.pdfЦена 400ден

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSCN0783_zps678fcebf.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSCN0783_zps678fcebf.jpg.html)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 26.11.2014, Wednesday, 13:43:52
106. *ПРОДАДЕНО*Лампашки радио-грамофон ISKRA TIVOLI, неиспитан, инаку е комплетен, со сите лампи и др.делови, фали единствено лесонитот позади, плус горниот капак е оштетен позади кај шарките.
Добар кандидат за реставрација. За првото вклучување купувачот ќе добие на поклон и квалитетен електролит 50+50uF 500/550V= (оригиналниот искрин најверојатно е отиден).
Цена 1000ден.


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSCN0867_zps7e076f50.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSCN0867_zps7e076f50.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSCN0869jpg_zps123d83ea.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSCN0869jpg_zps123d83ea.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSCN0871_zps02c02a0a.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSCN0871_zps02c02a0a.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSCN0873_zps96c5e181.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSCN0873_zps96c5e181.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSCN0877_zps82375b13.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSCN0877_zps82375b13.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSCN0878_zpsbf8c0bb3.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSCN0878_zpsbf8c0bb3.jpg.html)


Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 11.12.2014, Thursday, 13:42:18
107. *ПРОДАДЕНО*Лампашкo радио Ei Nis LOTOS, неиспитано, комплетно со сите лампи и др. делови (освен пукнатината на скалата напред).
Уште еден добар кандидат за реставрација. За првото вклучување купувачот ќе добие на поклон и квалитетен електролит 50+50uF 500/550V.
Цена 500ден.


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSCN1037_zps182c84d0.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSCN1037_zps182c84d0.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSCN1038_zps4ff136de.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSCN1038_zps4ff136de.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSCN1042_zps1ba72fbf.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSCN1042_zps1ba72fbf.jpg.html)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 02.01.2015, Friday, 10:37:05
108. *ПРОДАДЕНО*Метална кутија за засилувач, димензии 31 х 25 х 7cm.
Цена 300ден.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSCN1146_zpsfd05f006.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSCN1146_zpsfd05f006.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSCN1148_zpse02992fc.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSCN1148_zpse02992fc.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSCN1150_zps9c409a03.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSCN1150_zps9c409a03.jpg.html)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 21.01.2015, Wednesday, 16:50:59
109. *ПРОДАДЕНО*Џиновски 4-инчни дисплеи KINGBRIGHT SA40-18SRWA, димензии 122х90mm, со заедничка анода, црвена боја, напојување 7,4V/20mA по сегмент. Исправни, никогаш неупотребувани.
Цена 400ден. парче.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSCN1180_zpsc70f3970.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSCN1180_zpsc70f3970.jpg.html)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 26.01.2015, Monday, 12:33:30
110. *ПРОДАДЕНО*Диоди 3А од 1N54xx серијата, производство Ei Nis, фабрички рефус без ознаки, околу 150 парчиња.
Цена 100ден.(0.66ден. парче)


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/DSCN1204_zps2d0edef1.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/DSCN1204_zps2d0edef1.jpg.html)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 04.03.2015, Wednesday, 11:28:56
111. Руски аналоген инструмент Ц4323, исправен.
Цена 500ден.

(https://s25.postimg.cc/oqje476vj/DSCN1469_zps4dzffa52.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/ku6287e67/DSCN1472_zpsup6koasx.jpg) (https://postimages.org/)

112. Пластична кутија.
Цена 100ден.

(https://s25.postimg.cc/qv3r5ag7z/DSCN1474_zpsrkonsaoc.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 30.03.2015, Monday, 11:03:07
113. Фабрички модул IR далечински управувач, едноканален, напојување 12V.
Цена 300ден.

(https://s25.postimg.cc/iplp74zov/WP_20150330_003_zpsqjlic87i.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 01.07.2015, Wednesday, 14:35:27
114. Лабораториска магнетна мешалка/греач, потполно исправна.
Цена по договор преку ПП...

(https://s25.postimg.cc/lwg8qt9v3/1_zpsvyuedbhk.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/46ek5s3zz/2_zpsec11accb.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/de6smgnwv/3_zps3ngfttyt.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 12.10.2015, Monday, 13:11:53
115. *ПРОДАДЕНО*Фабрички јонизатори за во автомобил, нови некористени, со адаптер 12V може да се користат и дома. Поголема количина.
Цена 650ден.


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/WP_20151012_001_resize_zpscmh4gkeh.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/WP_20151012_001_resize_zpscmh4gkeh.jpg.html)

116. *ПРОДАДЕНО*CD-плеер Marantz CD-38, исправен, прв газда, малце користен.
Цена 1200ден.


(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/WP_20151012_012_resize_zpsphzvtdjg.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/WP_20151012_012_resize_zpsphzvtdjg.jpg.html)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 29.10.2015, Thursday, 11:32:22
117. Искрини потенциометри 10k lin., нови некористени, поголема количина.
Цена 40 ден. еден или 3 парчиња за 100ден.

(https://s25.postimg.cc/f4ptnzfqn/b1_zpsrzsejkcq.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/6mgdjnonj/b2_zpsshxhelpw.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/454mcdhlr/b3_zpsqplzcmvz.jpg) (https://postimages.org/)

118. Куќишта за осигурувач, за монтажа на шасија, нови некористени, поголема количина.
Цена 25ден. еден или 5 за 100ден.

(https://s25.postimg.cc/aitpfm727/a1_zpsg7pihn6k.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/sye6d0swf/a2_zpsrcbxivpp.jpg) (https://postimages.org/)

119. Некаков аудио атенуатор со 6 положби, залиен е, не знам што има внатре...
Цена 50ден.

(https://s25.postimg.cc/nzqnyic8v/c1_zpsomkspo3q.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/b8chrys67/c2_zpslxyvnvlv.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/93s4qvy9b/c3_zpsgnfn4y20.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: batka on 29.10.2015, Thursday, 16:00:24
Ова ти е линиски атенуатор за 100V линија и се користеше во системите за 100V озвучување за да го намалиш амбиентално звукот ,ако е потребно.Внатре треба да има сет отпорници со чија помош би се намалила јачината на звукот.Пример ,во една институција во ходникот се вклучува појак звук,а во канцелариите се намалува онолку колку е потребно да не смета на работата. ;)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 29.10.2015, Thursday, 17:00:05
Ете, благодарение на старата школа дознавме што е... ;D
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: BorceBT on 30.10.2015, Friday, 21:12:54
Имавме вакви во училиштето додека учев јас и работеа :)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 05.11.2015, Thursday, 20:02:12
120. Квалитетни релиња OMRON G2L-114-US-SV, за 24V, нови некористени (NOS), поголема количина.
Цена 40ден. парче или 3 за 100ден.

(https://s25.postimg.cc/d05gmybjz/WP_20151103_002_resize_zpsplttqg0o.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 31.01.2016, Sunday, 17:45:42
121. *ПРОДАДЕНО*Широкопојасни звучници Iskra, поголема количина, во одлична состојба, многу малку користени, наскоро ќе има и измерени параметри за нив.
Цена 120ден. еден или пар за 200ден.


(https://s25.postimg.cc/qh2f5vr1b/WP_20160130_004_zpsylxfovhd.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/w58pws33j/WP_20160131_003_zpsk3uunlny.jpg) (https://postimages.org/)

Измерена фреквентна карактеристика:

(https://s25.postimg.cc/5k6717lan/DSC_2414_zpsw1uqzqxm.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 06.02.2016, Saturday, 15:56:57
122. *ПРОДАДЕНО*Квалитетен преклопник со 2х26 положби, позлатени контакти, одлична механичка изработка, идеален за аудио-атенуатор. Преклопникот е целосно растурен, исчистен и подмачкан, спремен за употреба.
Цена по договор (само за озбилни купувачи).

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/WP_20160206_002_zpsxbofdyzn.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/WP_20160206_002_zpsxbofdyzn.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/WP_20160206_003_zpsdy4kpexm.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/WP_20160206_003_zpsdy4kpexm.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/WP_20160206_004_zpsz4bmhnu1.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/WP_20160206_004_zpsz4bmhnu1.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/WP_20160206_007_zpsultcgsor.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/WP_20160206_007_zpsultcgsor.jpg.html)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/WP_20160206_005_zpser6rotpy.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/WP_20160206_005_zpser6rotpy.jpg.html)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 19.02.2016, Friday, 16:49:56
123.*ПРОДАДЕНО*Моќни реостати, 0-15 ома/10А, идеални за испитување засилувачи, напојувања итн.
Цена преку ПП.

*ЕДИТ*
Остана уште еден реостат 200 оми 1А

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/WP_20160219_004_zpsza3jd79s.jpg) (http://s226.photobucket.com/user/lodr_zi/media/WP_20160219_004_zpsza3jd79s.jpg.html)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 04.04.2016, Monday, 18:05:05
124. Пластична кутија, димензии 29 х 21 х 10cm.
Цена 150ден.

(https://s25.postimg.cc/7d93p1thb/WP_20160401_002_zpsn94m6eqj.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/op9gb2uun/WP_20160401_003_zpscbkurfcg.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/p3asa3erz/WP_20160401_006_zpss1n4clwk.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/slms720en/WP_20160401_007_zpsahx3f3xq.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 14.05.2016, Saturday, 10:42:15
125. *ПРОДАДЕНО*Ретро преносен радио-грамофон Ei-Nis модел OHRID, комплетен, неиспитан, добар кандидат за реставрација. Може да работи на мрежен напон или батерии.
Цена 200ден.


(https://s25.postimg.cc/oqje3ym8f/1_zps6dxf7hok.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/k4n9vmg4v/2_zpsqmimgizd.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/q5kysov1b/3_zpsp9kjctjs.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/awv1exgsf/4_zpsxaxqq563.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: Napsterce on 16.06.2016, Thursday, 11:28:30
85 продадено ли е?
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 16.06.2016, Thursday, 11:46:40
Не е, пиши ми ПП доколку си заинтересиран...
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 13.07.2016, Wednesday, 16:26:15
126. Метални пинцети, old school од поранешниот СССР, изработени од медицински нерѓосувачки челик, цврсти, со одличен квалитет:
Цена 80ден. парче.
(https://s25.postimg.cc/et8dayri7/WP_20160713_001_zpsg5l7fu25.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/v48h7abpr/WP_20160713_003_zpsba4ugayx.jpg) (https://postimages.org/)

Имам и квалитетни ножици и скалпели, со исто потекло и квалитет:
(Скалпелите се завршени)

(https://s25.postimg.cc/ku6280yov/WP_20160713_004_zpspwfknj76.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/6nqbcsvjj/WP_20160713_005_zpstjl3xulh.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/70hpj00yn/WP_20160713_008_zps9ebismst.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 20.08.2016, Saturday, 19:35:22
127. IN-9 (ИН-9) руска барграф никси лампа, тестирана и 100% исправна, погодна како индикатор за VU-метри, термометри и сл.
Цена 400ден.

(https://s25.postimg.cc/70hpj0vtr/WP_20160820_001_zpszxbxqiyz.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/jf4hjcv1r/WP_20160820_002_zpshnremof9.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/70hpj1b9b/WP_20160820_005_zpsnvbudl5u.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/odrzxvjf3/WP_20160820_008_zpszi8cskad.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 28.09.2016, Wednesday, 12:59:07
128. *ПРОДАДЕНО*CRT 17" монитор Proview DX777, во одлична состојба, потполно исправен.
Цена 300ден.


(https://s25.postimg.cc/gj5ufntz3/WP_20160823_001_zpsnasxolog.jpg) (https://postimage.org)

129. Метална кутија со приклучоци, основата може да се врти 360 степени.
Цена 100ден.

(https://s25.postimg.cc/eaw9c2c8v/WP_20160915_002_zpsea6slbyy.jpg) (https://postimage.org)
(https://s25.postimg.cc/7vx8fe5j3/WP_20160915_003_zpsd2hju0pl.jpg) (https://postimage.org)
(https://s25.postimg.cc/dhjnjg67z/WP_20160915_004_zpsosgrfizi.jpg) (https://postimage.org)
(https://s25.postimg.cc/byjo0qa9r/WP_20160915_001_zpsgugfszwg.jpg) (https://postimage.org)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: stiffy on 01.10.2016, Saturday, 21:44:34
123 имаш уште?
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 01.10.2016, Saturday, 22:41:49
Имам.
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 27.10.2016, Thursday, 16:49:35
130. *ПРОДАДЕНО*Квалитетна и цврста метална кутија, од дебел пластифициран лим, димензии 44 х 11.5 х 4cm.
Цена 200ден.


(https://s25.postimg.cc/hrybf1bb3/WP_20161025_005_zpsydkqn3aq.jpg) (https://postimage.org)
(https://s25.postimg.cc/j31h9rhj3/WP_20161025_002_zps8cf6yqlv.jpg) (https://postimage.org)
(https://s25.postimg.cc/xnik4lchr/WP_20161025_004_zpsii2nltz4.jpg) (https://postimage.org)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: dimce on 28.10.2016, Friday, 21:38:46
Јас ќе ја земам кутијата
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 05.11.2016, Saturday, 18:03:05
131. Мрежни картици, 20 парчиња, 100Mbps, за PCI слотови. Скоро сите се базирани на Realtek RTL8139 со исклучок на 2 или 3 картици. Сите се пробани и исправни. За RTL8139 има драјвери за WinXP/7/8/8.1/10, x86 и x64.
Цена за сите, 500 денари. Минимум за купување, 5 парчиња (без бирање, што ќе ви се падне, тоа) со цена од 30 денари по парче.

(http://dumpt.com/img/files/gtbxg9bc4fwvnxmej0h5_thumb.jpg) (http://dumpt.com/img/viewer.php?file=gtbxg9bc4fwvnxmej0h5.jpg)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: vittoelectronics on 06.11.2016, Sunday, 15:34:12
Дали имаш од картиците уште јас сакам да земам
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 06.11.2016, Sunday, 18:11:06
Имам, пиши ми ПП да се договориме...
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: puknati on 14.01.2017, Saturday, 20:03:36
Друже да не имаш уште мали трансформаторчиња 220/12v, имав земено одамна па ми требат уште?
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 16.01.2017, Monday, 13:58:08
132. *ПРОДАДЕНО*Адаптер BNC машки во банана 4mm, нов некористен.
Цена 120ден.

(https://s25.postimg.cc/fegdo0wvz/WP_20170108_001_zpscioafnd5.jpg) (https://postimage.org)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 20.01.2017, Friday, 01:13:41
Пост-празнично намалување - 100ден. за еден,150ден. за пар звучници...:D

121. Широкопојасни звучници Iskra, поголема количина, во одлична состојба, многу малку користени, наскоро ќе има и измерени параметри за нив.
Цена 150ден. еден или пар за 250ден.

(https://s25.postimg.cc/co71qu073/WP_20160131_003_zpsk3uunlny.jpg) (https://postimage.org)
(https://s25.postimg.cc/vf8z0zurj/WP_20160130_004_zpsylxfovhd.jpg) (https://postimage.org)

Измерена фреквентна карактеристика:

(https://s25.postimg.cc/m66sqvlvj/DSC_2414_zpsw1uqzqxm.jpg) (https://postimage.org)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 27.01.2017, Friday, 02:08:30
133. Пластични кутии, користени, димензии 90х50х24mm.
Цена 40ден. парче. или 3 за 100ден.

(https://s25.postimg.cc/3ln5xjptr/WP_20170121_013_zps3vnhd8dp.jpg) (https://postimage.org)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 06.02.2017, Monday, 17:01:23
134. Метална кутија со држач за батерии, погодна за РФ уреди.
Цена 80ден.

(https://s25.postimg.cc/xsvi5qykf/WP_20170121_016_zpsnuozzyzm.jpg) (https://postimage.org)
(https://s25.postimg.cc/7fc0syhrz/WP_20170121_018_zpsfqxi1qew.jpg) (https://postimage.org)

135. Метална кутија, димензии 14 х 10 х 21cm, со држач за кабел и осигурувач на задната страна, потполно нова некористена.
Црна 700ден.

(https://s25.postimg.cc/r8o4lnv5r/WP_20170204_005_zpshkydq1yo.jpg) (https://postimage.org)
(https://s25.postimg.cc/49w0ghojj/WP_20170204_006_zpsyjdtrqjo.jpg) (https://postimage.org)
(https://s25.postimg.cc/jayaxr79b/WP_20170204_011_zpsuczp2vip.jpg) (https://postimage.org)
(https://s25.postimg.cc/ms0d0q6bj/WP_20170204_010_zpsetgpxjxd.jpg) (https://postimage.org)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 26.02.2017, Sunday, 13:42:56
136. Мерни кабли за мултиметар, потполно нови некористени.
Цена 80ден.

(https://s25.postimg.cc/u1lxjfkvz/WP_20170226_003_zpsdwwfltig.jpg) (https://postimage.org)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 03.03.2017, Friday, 14:56:22
137. Аналоген инструмент ISKRA US3a, одлично сочуван, потполно исправен и точен.
Цена во ПП.

(https://s25.postimg.cc/925trxj7j/WP_20170303_001_zpsxkk7io52.jpg) (https://postimage.org)

138. Адаптер SOIC8 / SOP8 во DIP8, за програмирање SMD микроконтролери, епроми и сл.
Цена 200ден.

(https://s25.postimg.cc/mbf5eaikf/WP_20170303_004_zpsb8okoss3.jpg) (https://postimage.org)
(https://s25.postimg.cc/usenp7n9b/WP_20170303_007_zpskqvwrwwn.jpg) (https://postimage.org)
(https://s25.postimg.cc/b804mfmnz/WP_20170303_005_zpsx8hglpbz.jpg) (https://postimage.org)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: nsu on 03.03.2017, Friday, 23:30:43
Lordzi абе ова 126 во кутујата тоа калемите ти се мотани на феритни јадра која димензија се јадрата колку се долги и која дебелина ако ти стојат 8) ;D
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 03.03.2017, Friday, 23:35:49
Не можам моментално да видам, иначе се обични филтерски калеми за мрежниот напон.
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 27.03.2017, Monday, 16:48:55
139. *ПРОДАДЕНО*Искрин авто-трансфорнатор 600VA, исчистен и подмачкан, има сменето нова четкица, излезен напон 0 - 320V (мерено кај мене дома, пошто мрежниот напон ми е над 240V ;D) .
Цена 2200ден.


(https://imageshack.com/i/pmrLD8omj)
(https://imageshack.com/i/pms697Y6j)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: batka on 27.03.2017, Monday, 19:46:21
За овој автотрансформатор мислам дека имам кандидат. ;D Ќе се чуеме!
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: Z31GH on 27.03.2017, Monday, 21:19:17
бр.128. BNC Адаптер, чувај го за мене
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 29.03.2017, Wednesday, 15:39:25
140. *ПРОДАДЕНО* Ласерски принтер LaserJet 1100, треба да се зачисти но е потполно исправен, со тонер (оригинален НР). Работи преку LPT порт (или преку адаптер на USB).
Цена 1000ден.


(https://imageshack.com/i/pn9EIUABj)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 05.04.2017, Wednesday, 15:40:11
141. *ПРОДАДЕНО*Паметна пинцета Mastech MS8910 наменета за испитување SMD делови директно на плочка, мери отпор до 30Mohm, капацитет до 30.000uF, диоди (а со тоа и транзистори), континуитет (buzzer). Нова некористена во кутија, со два резервни врва.
Цена 1200ден.


(https://imageshack.com/i/pnKILIrYj)
(https://imageshack.com/i/pmRNY888j)
(https://imageshack.com/i/pnusqO91j)
(https://imageshack.com/i/poIAiZglj)

142. Дигитален мултиметар A830L, солиден и доста точен, со backlight. Нов некористен во кутија.
Цена 500ден.

(https://imageshack.com/i/pmuxBZCTj)
(https://imageshack.com/i/pouCBdPlj)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 14.05.2017, Sunday, 16:25:57
143. Оригинални BOURNS потенциометри, 50k линеарни, дијаметар на осовината 3.2mm., потполно нови некористени. Имам поголема количина од нив.
Цена преку ПП.

(https://s25.postimg.cc/i1fx79zen/WP_20170514_009_zpsrephkanr.jpg) (https://postimage.org)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 21.05.2017, Sunday, 14:09:20
144. Поголема количина квалитетни XLR-конектори, женски, користени, но во добра состојба, оригинални ITT CANNON.
Цена на еден 50ден., над десет по 35ден.

(https://s25.postimg.cc/qkzb517r3/WP_20170521_001_zps9bzbdthb.jpg) (https://postimage.org)
(https://s25.postimg.cc/scxbx1xfj/WP_20170521_003_zps5iv6jgcx.jpg) (https://postimage.org)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: taurus on 28.05.2017, Sunday, 16:10:13
Имаш непродаден авто трансформатор?
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 28.05.2017, Sunday, 17:28:54
Моментално не. Имам еден од 1,5А што го користам и еден голем од 1kW што уште не ми е ставен во кутија., кога ќе го средам него овој првиот ќе оди во огласи, ама не можам да кажам кога би било тоа...
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: taurus on 29.05.2017, Monday, 21:12:20
Кутиите со број 88, 124 и 131 дали се продадени?
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 29.05.2017, Monday, 21:26:33
Не се.
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 27.07.2017, Thursday, 12:09:18
145. LCD монитор Yakumo CY-567, 15", формат 4:3, потполно исправен.
Цена 1000ден. или најдобра понуда.

(https://s25.postimg.cc/h2inj7wcf/WP_20170727_005.jpg) (https://postimage.org)

146.*ПРОДАДЕНО* Анти-радар UNIDEN RD 6000W
Цена 500ден.

(https://s25.postimg.cc/pytfn5myn/WP_20170727_007.jpg) (https://postimage.org)
(https://s25.postimg.cc/6v046ta4f/WP_20170727_008.jpg) (https://postimage.org)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 18.08.2017, Friday, 17:44:54
147. Аудио влезни трансформаторчиња, два вида.
Цена преку ПП.

(https://s25.postimg.cc/g5ktjuh6n/WP_20170817_008.jpg) (https://postimages.org/)

148. Леткум на плин, исправен.
Цена 1000ден.

(https://s25.postimg.cc/6tyrmw4n3/WP_20170817_002.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/z9e506u0v/WP_20170817_004.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/5syixrnnj/WP_20170817_003.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 24.08.2017, Thursday, 14:23:19
149. PIONEER Audio Digital Timer DT-530, PIONEER Stereo Tuner TX-130L, PIONEER Stereo Amplifier SA-330.
Сите компоненти се исправни и функционални, засилувачот иначе е целосно транзисторски, моќност 2x40W, нема ништо поправано или менувано, сеуште си стојат оригиналните излезни транзистори 2SC2577/2SA1102.
Цена 5000ден.

(https://s25.postimg.cc/kmjm1rgjj/WP_20170823_004.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 03.04.2018, Tuesday, 14:52:31
150.  *ПРОДАДЕНО*Десет-обртни потенциометри 50k, копија на BOURNS, многу малце користени.
Цена 60ден. еден

(https://s25.postimg.cc/g53ln1k0v/WP_20180403_002.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 12.04.2018, Thursday, 17:05:47
151. ТВ/ДТВ/радио антена, фабричка.
Цена 100ден.

(https://s25.postimg.cc/dy5u5tzhr/WP_20180408_007.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: DX-er on 13.04.2018, Friday, 12:21:15
LordZi антената дали е со вграден засилувач кој се напојува преку коаксијалниот кабел? Или пиши модел.
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 13.04.2018, Friday, 12:30:32
Не, пасивна е, според податоците има 5dB гејн.
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 15.06.2018, Friday, 10:53:45
152.  *ПРОДАДЕНО*Практични алатки за одлемување, порано сами правевме вакви од игли за шприц... ;) Големина од 0.8 - 2mm.
Цена 150ден.


(https://s25.postimg.cc/g9xw7y4fz/WP_20180615_002.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/hc82qhfjj/WP_20180615_008.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 28.06.2018, Thursday, 10:36:45
153. Радио станица Stabo Magnum e.
Цена преку ПП.

(https://s25.postimg.cc/y07fm5x4f/image.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/6cuq80txb/image.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 18.07.2018, Wednesday, 12:41:45
154. Паметна пинцета HoldPeak HP4070C наменета за испитување SMD делови директно на плочка, 6000 count, autorange, има и REL тастер, мери отпор до 60Mohm, капацитет до 99.000uF, диоди, (а со тоа и транзистори), зенер диоди, LED диоди, континуитет (buzzer), тест на батерии. Напојување две ААА батерии.
Нова некористена во кутија, со два резервни врва и мерни кабли.
Цена преку ПП.

(https://s25.postimg.cc/l0d6zjpn3/WP_20180716_002.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 05.09.2018, Wednesday, 14:41:37
155. *ПРОДАДЕНО*Звучници - две басчиња и два високотонци, извадени од boombox, мембраната на басовите е 14cm, отпор 3,2оми, моќност 15W, високите се 8оми 12W
Цена 100ден. сите четири.


(https://s25.postimg.cc/il5bvpzfj/WP_20180905_015.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/g3tkogn8v/WP_20180905_017.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 03.02.2019, Sunday, 14:00:05
156. Сирена за аларм, прилично гласна :), работи на 12V.
Цена 300ден.

(https://i.postimg.cc/7PSJP07F/WP-20190203-001.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/zX5byvFV/WP-20190203-003.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: bicikle on 03.02.2019, Sunday, 16:48:14
Континуиран звук дава или... ?
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 03.02.2019, Sunday, 16:50:46
Мислам дека завивачки беше...
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: tanatos on 03.02.2019, Sunday, 17:03:28
145. Десет-обртни потенциометри 50k, копија на BOURNS, многу малце користени.
Цена 60ден. еден

(https://s25.postimg.cc/g53ln1k0v/WP_20180403_002.jpg) (https://postimages.org/)
Имаш уште на лагер?
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 03.02.2019, Sunday, 17:48:33
Имам уште еден мислам останато.
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: tanatos on 03.02.2019, Sunday, 18:22:18
Да разгледам нешто и од другите непродадени работи, па ќе те контактирам. Да не те замарам за еден потенциометар.
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 03.02.2019, Sunday, 18:53:46
ОК, пиши ми ПП кога ќе решиш...  ;)
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: tanatos on 03.02.2019, Sunday, 21:32:11
Ок
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 04.02.2019, Monday, 13:58:08
157. *ПРОДАДЕНО*Tektronix осцилоскоп D11 со следните модули: 5A18N, 5A21N, 5B10N. Бидејќи имам други осцилоскопи, овој откако ми го донесоа не сум го пуштил ни еднаш и само ми зафаќа место, па мора да си оди... ;) Состојба како на сликите, исправен е но приказот е извртен, е сега, дали е до некој модул, дали јас не знам да го подесам, стварно појма немам, а немам ниту желба ниту време да си играм со тоа, го оставам на идниот сопственик.
*ЕДИТ* Осцилоскопот е среден и потполно исправен, види подоле...  :)
Ако некој го сака нека ме контактира, ако не жал/не жал, ама ќе мора да го расходувам за да ослободам место...
Иначе само осцилоскопот оди, без сонди.
Цена 5500ден.

(https://s25.postimg.cc/6npmk1dxr/WP_20180613_005.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/46dvcrmbj/WP_20180613_007.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/9uk63niy7/WP_20180613_008.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: DL1BT on 04.02.2019, Monday, 18:30:28
Ги имаш смешано вертикалниот засилувач со временската база :-) Во најдесата „фиока“ треба да стои модулот за временска база :)
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 04.02.2019, Monday, 19:45:45
Аха, благодарам, не го знаев ова, мислев дека сите слотови се исти... ;) :D
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: DL1BT on 04.02.2019, Monday, 21:05:36
Овој е од 5000 серијата на тектроникс, помалото братче на 7000 серијата, доколку има 3 слота - десниот е секогаш за модул поврзан со временска база (или попозната како хоризонтална дефлекција). Доколку има 4 слота - левите два се за вертикална дефлекција, десните два за хоризонтална :-)
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 06.02.2019, Wednesday, 12:55:38
И еве го нашиот пациент потполно здрав и прав... ;)
Благодарност уште еднаш до DL1BT... ;)

(https://i.postimg.cc/LXj7Wh1d/WP-20190206-001.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/wMVr6P20/WP-20190206-003.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/hvgwRgLX/WP-20190206-004.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 05.08.2019, Monday, 16:28:35
158. Термостати за парно SALUS PC11, нови некористени во кутија, повеќе парчиња.
Цена 1000ден.

(https://i.postimg.cc/Hsq7GqvF/WP-20190805-008.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 08.08.2019, Thursday, 10:39:55
159. INTERNATIONAL ENCYCLOPEDIA OF ROBOTICS, комплет од три книги, голем формат, тврди корици, во беспрекорна состојба.
Цена 2500ден.

(https://i.postimg.cc/9MJkpbD1/WP-20190808-001.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/639Sngpy/WP-20190808-003.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 16.09.2019, Monday, 14:22:08
160. -ХИТНО- мини системче, прв газда, без звучници, не е уклучено со години, но складирано е како исправно, ако му треба на некој нека доаѓа побрзо и нека го зема, пред жена ми да го исфрли заедно сосе мене... :P
Само Скопје, не праќам по пошта.
Цена: колку дадеш, нешто симболично колку да не е џабе


(https://i.postimg.cc/prHKcymg/WP-20190916-001.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 22.09.2019, Sunday, 13:23:10
161. *ПРОДАДЕНО*Аналоген тјунер Bang&Olufsen Beomaster 5000, колекционерски vintage примерок од 60/70-те години, потполно исправен, има одличен прием и селективност на станиците, подобар од повеќето модерни тјунери. Скалата после 50 и кусур години е сеуште прецизна до поделок :).
Цена по договор.


(https://i.postimg.cc/g2gcfM2z/WP-20190921-007.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/7LcHLfzj/WP-20190921-010.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/s21fypMp/WP-20190921-012.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/HkYsvGHv/WP-20190921-001.jpg) (https://postimages.org/)

162. *ПРОДАДЕНО*Лампашко радио RR520, одлично сочувано, од прв газда, комплетно со сите делови.
Цена преку ПП.

(https://i.postimg.cc/7hNrS6CH/WP-20190921-013.jpg) (https://postimg.cc/QKVz3jkw)

(https://i.postimg.cc/qBcTPm1P/WP-20190921-015.jpg) (https://postimg.cc/hhG6x0Ws)

(https://i.postimg.cc/prvt98Lc/WP-20190921-016.jpg) (https://postimg.cc/MM9LNnR1)

(https://i.postimg.cc/85MSPwNr/WP-20190921-019.jpg) (https://postimg.cc/LY97xtqH)

163. *ПРОДАДЕНО*Vintage радио INTEL 2002, меѓу првите со германиумски транзистори, одлично сочувано, исправно, без звучници.
Цена преку ПП.


(https://i.postimg.cc/VsWxGJ61/WP-20190921-020.jpg) (https://postimg.cc/WttYtbgf)

(https://i.postimg.cc/mkjKt5qh/WP-20190921-025.jpg) (https://postimg.cc/n9s3W0nt)

164. *ПРОДАДЕНО*Vintage радио SAVICA, транзисторско, сочувано и исправно.
Цена преку ПП.


(https://i.postimg.cc/prW6bBTv/WP-20190921-027.jpg) (https://postimg.cc/phSZKzzc)
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 01.03.2020, Sunday, 15:22:33
165. Минијатурна вага од 0 до 5 грама за мерење и подесување на газната сила на грамофонска игла (tracking force), нова во кутија, комплет со футрола, батерии и тег за калибрација. Подарок две мини либели за нивелирање на рачката и грамофонот.
Цена 600ден.

(https://i.postimg.cc/05Zx0P65/WP-20200225-003.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/0yh9Knzp/WP-20200225-004.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/VNMmqtt2/WP-20200225-005.jpg) (https://postimages.org/)

166. Два мрежни LED волтметри и еден волт-амперметар, му останаа на муштерија после комплетирање на еден проект па ги дава по набавна цена - сите три за 400ден.

(https://i.postimg.cc/m2D4dJMY/WP-20200301-003.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/5yPV4ScQ/WP-20200301-004.jpg) (https://postimages.org/)

167. Блутут звучник, нов некористен во кутија.
Цена 300ден.

(https://i.postimg.cc/rFnVMMcZ/WP-20200301-006.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/B6B3yGMg/WP-20200301-008.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/yYbH2jXw/WP-20200301-010.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 16.03.2020, Monday, 16:11:13
168. Компјутерски звучници, потполно исправни, тие лево 100ден., десно 150ден.

(https://i.postimg.cc/Z5F1N1k4/WP-20200309-015.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 30.03.2020, Monday, 17:21:38
169. *ПРОДАДЕНО*Power Bank до 12000mAh (така пишува :D), комплет со кабелче, без батериите, цена 150ден.
По договор може и со батерии.


(https://i.postimg.cc/KYhMDT1m/WP-20200328-001.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/25dBc5Wh/WP-20200328-002.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/6qq2pLmf/WP-20200328-004.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 17.06.2020, Wednesday, 19:06:32
170. Термометри до 120°С.
Цена 50ден.

(https://i.postimg.cc/Hx5cLdVy/WP-20200617-006.jpg) (https://postimages.org/) 
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 09.08.2020, Sunday, 13:00:29
171. Слушалки AKG K512 MkII, скоро и некористени, практично само неколку саати, едино е сменет „тапацирот“ на headband-от бидејќи оригиналниот се одлепи од стоење ???.
Цена 2000ден.

(https://i.postimg.cc/jq894vbb/WP-20200808-008.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/zvPcDDjB/WP-20200808-010.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/rmjHbNR5/WP-20200808-012.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/2y5tfLnM/WP-20200808-013.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: tanatos on 09.08.2020, Sunday, 15:13:27
Дали имаш од 12, 133 и дали 169 е слободно?
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 09.08.2020, Sunday, 15:18:56
Имам од 12, 133 и 169, пиши ПП ќе се договориме.
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 08.09.2020, Tuesday, 19:23:07
172. Пластична кутија, димензии 150x125x70mm.
Цена 150ден.

(https://i.postimg.cc/QMRb6n2y/1.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/x89Lhrtt/2.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/sgM7t44d/3.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/fyHSPV3R/4.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 21.09.2020, Monday, 14:03:25
173. Sennheiser TM-003 микрофонски/MC трансформаторчиња, однос 1:15, 200оми.
Цена 20е. на парче, попуст за повеќе.

(https://i.postimg.cc/GtZP4KJg/IMG-20200921-112735-resized-20200921-112919584.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/QNyZ67d6/s-l1600.jpg) (https://postimg.cc/23htyVvv)
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 25.09.2020, Friday, 13:56:57
174. Грамофон Tosca Hi-Fi, всушност шасијата е BSR P128R (Made in Britain), солидно направен, тањирот е алуминиумски и е прилично тежок. Мехнички е исправен, исчистен од старото и подмачкан со ново масло, нема кертриџ и игла, со некои посолидни има потенцијал да биде сосема пристоен уред. Фали и капачето во средина на тањирот.
Цена 1000ден.

(https://i.postimg.cc/c4TNpnxF/IMG-20200925-131652-resized-20200925-012004188.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/G3FRjfZw/IMG-20200925-131702-resized-20200925-012003213.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/KjDyvKnv/IMG-20200925-131716-resized-20200925-012001173.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/v8ggHGg7/IMG-20200925-131736-resized-20200925-011959392.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/BbTJL7G3/IMG-20200925-131814-resized-20200925-011958438.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/BtfGJT8z/IMG-20200925-131830-resized-20200925-011957547.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/qMpTDLTt/IMG-20200925-131842-resized-20200925-011956568.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/cHKHHcH1/IMG-20200925-131910-resized-20200925-011954979.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: Продавам вишок...
Post by: LordZi on 12.11.2020, Thursday, 13:19:31
175. Поголема количина операциски засилувачи TL072 останати од еден проект, нови некористени.
Цена 10ден. минимум 5 парчиња.

(https://i.postimg.cc/6pJ6hJgy/IMG-20201112-125622-resized-20201112-125739728.jpg) (https://postimages.org/)