Македонски форум за електроника

Аналогна електроника => Аудио техника => Засилувачи => Topic started by: LordZi on 24.07.2019, Wednesday, 14:42:37

Title: Стерео засилувач со TDA2003
Post by: LordZi on 24.07.2019, Wednesday, 14:42:37
Уште една изведба на засилувач со добро познатиот TDA2003.
Најдоле во PDF фајлот е шемата, моно верзија, стерео верзија и стерео верзија со предзасилувач и тонски контроли. Текстот е на шпански, но сите верзии се убаво документирани со слики.
Иначе јас ги правев и моно и стерео верзијата со тоа што ги прецртав по мое и ги смалив малце плочките, бидејќи оригиналните ми беа непотребно големи. И двете плочки ги има закачено најдоле, проверени се во пракса и веќе некое време успешно работат во едно 5.1 домашно кино ;).

Слики од стерео верзијата:

(https://i.postimg.cc/6qBXF1ZV/WP-20190724-005.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/zvprNSws/WP-20190724-006.jpg) (https://postimages.org/)

Иначе ова на сликата ни остана вишок на крај, ако му треба на некој нека ми пише ПП, ќе му го дадам по цена на деловите... ;)