Македонски форум за електроника

Стручна литература => Списанија => Topic started by: vladosh on 09.06.2019, Sunday, 12:50:11

Title: Списанија за електроника и радио аматери
Post by: vladosh on 09.06.2019, Sunday, 12:50:11
еве и ја да споделам една страна ако не ја знаете

Code: [Select]
https://hamcall.net/cq
нешто е на итаљански ама шемите се на универзален електро-технички  ;D
Title: Re: Списанија за електроника и радио аматери
Post by: vladosh on 09.06.2019, Sunday, 13:01:54
на оваа страна мислев

Code: [Select]
http://www.introni.it/riviste.html
Title: Re: Списанија за електроника и радио аматери
Post by: GigaWatt on 09.06.2019, Sunday, 14:49:46
Добра архива имаат, само малку лошо е средена :-\... plain html... добро, не е проблем ако бараш нешто, ќе си бараш списание по списание, број по број ;D.
Title: Re: Списанија за електроника и радио аматери
Post by: vladosh on 09.06.2019, Sunday, 15:00:47
ги имам гледано шо шеми има во тоа Onda Quadra ..и има некој генератори разно разни ,има и некој инструменти сајзери ,ритам машини
Title: Re: Списанија за електроника и радио аматери
Post by: GigaWatt on 09.06.2019, Sunday, 22:42:18
Хммм... интересно :). Може да ги разледам тие :).