Македонски форум за електроника

Аналогна електроника => Аудио техника => Сè останато => Topic started by: LordZi on 13.10.2015, Tuesday, 17:02:53

Title: Texas Instruments укинува голем број популарни аудио ИК
Post by: LordZi on 13.10.2015, Tuesday, 17:02:53
TI прекинува со производство на голем број популарни аудио интегрални кола меѓу кои LM386, LM3875, LM3876, LM4780, LM1876, еден куп мали операциски засилувачи и уште многу други... >:(
Купувајте додека уште има...
Комплетната листа е дадена подоле:
Title: Одг: Texas Instruments укинува голем број популарни аудио ИК
Post by: DX-er on 13.10.2015, Tuesday, 19:37:33
а зошто, имаат наведено образложение ?
Title: Одг: Texas Instruments укинува голем број популарни аудио ИК
Post by: LordZi on 13.10.2015, Tuesday, 21:38:26
Што сакаат може да пишат како образложение, причината е кратење трошоци на грб на производите на National - повеќето на листата се негови ИК - исто како што направија после купувањето на Burr-Brown, кој правеа едни од најдобрите аудио ОЗ...
Title: Одг: Texas Instruments укинува голем број популарни аудио ИК
Post by: BorceBT on 15.10.2015, Thursday, 00:05:08
Политиката е јасна - производителите на електроника се префрлени на нови SMD кола и на чипови "се во едно" а од друга страна хобистите не се доволен пазар за големите компании кои произведуваат интегрирани кола. Порано ситуацијата беше друга, имаше далеку поголем број на хобисти и далеку помали компании.