Македонски форум за електроника

Огласи и понуди => Понуди => Topic started by: LordZi on 31.03.2013, Sunday, 22:36:40

Title: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 31.03.2013, Sunday, 22:36:40
Изработувам печатени плочки со тонер-трансфер техника, може од готов предлог во некоја од програмите наменети за тоа (Sprint Layout, Eagle...), а по договор може и од скенирана слика, фотографија и сл., цената е 3ден. од cm2 на пертинакс, плочката ја добивате избушена и премачкана со калафониум. По желба може да се направи и силк-скрин со минимална доплата. Ако не е поинаку нагласено сите дупчиња ќе бидат избушени со бургија 0,8mm (освен дупките за монтажa 3,2mm), а ако треба може да бидат и со некоја друга димензија (од 0,5mm па нагоре), исто така ако треба на плочката може да се направи отвор, лежиште и сл. со било каква форма, а исто така и целата плочка може да биде во било која форма - правоаголна, кружна, елипсеста, некоја специјална форма итн., се тоа е влезено во цената. По договор плочките може да бидат и калаисани наместо премачкани со калафониум.
Напоменувам дека не мора да се нарачува поголема количина, изработувам и само една плочка ако е потребно ;).
За се што треба пишете ми на ПП.

Еве неколку примери на готови плочки:

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/elektro/1_zps378ad0b6.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/elektro/2_zps9ad5853e.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/elektro/3_zpsf9555a91.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/elektro/4_zps1eb35025.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/elektro/5_zps6f3a307e.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/elektro/6_zps37723217.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/elektro/7_zps53b962ae.jpg)

Еве уште еден пример на готов комплет плочки, избушени со 0,8mm и 1mm соодветно, со посебен отвор за монтажа на конектор на помалата плочка, со монтирани подножја и премачкани со калафониум:

(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/elektro/8-1_zpse9ede0d5.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/elektro/9_zps73bdcfbc.jpg)
(http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/elektro/10_zpse7af4d33.jpg)
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: batka on 01.04.2013, Monday, 00:20:06
Ќе те имам во предвид ;D ;D
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: StefanJapanac on 01.04.2013, Monday, 15:22:37
Од кој град си, веројатно преку Карго ке се прави размена така?
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 01.04.2013, Monday, 16:07:38
Тие што се од Скопје ќе ги добијат плочките на рака, за сите останати ги праќам по карго, пошта или сл.
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: StefanJapanac on 01.04.2013, Monday, 18:17:24
Доста интересна понуда ке те имам и јас у предвид
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 13.04.2013, Saturday, 10:43:47
Дел од последната тура плочки...

(https://s25.postimg.cc/m4zkruywv/IMAG0194_zps95b79aa4.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/dzhitpxtb/IMAG0196_zps44e62ca0.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/ec8wzvl7z/IMAG0197_zps79a48940.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/ywdqye3jz/IMAG0199_zps5ec0c9e0.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/kd6lwyuzj/IMAG0230_zps65ba787c.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/nk15gl7pr/IMAG0231_zps41efa8b2.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 26.04.2013, Friday, 11:32:39
Прецртување и клонирање на веќе склопени фабрички плочки ;) (цена по договор):

(https://s25.postimg.cc/b44fn96sf/IMAG0278_zps6310b0c5.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/77r3r9tin/IMAG0281_zps648b1b57.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 16.08.2013, Friday, 13:26:15
Нешто од последната тура...

(https://s25.postimg.cc/yicez5ef3/IMAG0401_zps7efbb14a.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/u97owzivj/IMAG0412_zpse4d2233b.jpg) (https://postimg.cc/image/c6em5rn0r/)

(https://s25.postimg.cc/rrvxpq6ov/IMAG0414_zps282a1006.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/536qq5x0v/IMAG0446_zpsfd348e80.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 23.11.2013, Saturday, 09:10:20
Од тонер до готова плочка...
Набавив неколку табаци квалитетен кунздрук, споредено со тоа што го продаваат по книжарите разликата е драстична, после неколку минути во вода самиот се одлепува и остава совршен отпечаток секој пат... :)

(https://s25.postimg.cc/n5zthbnpr/IMAG0494_zps1c77b49b.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/nir7nhb4f/IMAG0499_zpsa26843f3.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/rf4jjh3tr/IMAG0501_zps7f0357bb.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/j9mhlbv0f/IMAG0518_zpse25803f3.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/4dnydpoqn/IMAG0523_zpsd45bb404.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: dimce on 23.11.2013, Saturday, 09:33:26
Чиста 10ка браво прва прилика ке ми треба Двопстрана плочка да се печати за стерео кодер ке ти ја донесам плочката или преку пп ке ти ја пратам да видиш што како треба да се испечати.Бара детали на водови а гледам кај тебе ги има деталите.Кетреба на двостран витропласт да се печати.Пздрав
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 21.01.2014, Tuesday, 13:34:44
Нешто од последниот пат

(https://s25.postimg.cc/koo29yw2n/DSC_0993_zps7b78c151.jpg) (https://postimages.org/)


Пред и по калаисување

(https://s25.postimg.cc/le6umbh6n/DSC_0913_zpsc423eabe.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/enqdcw1qn/DSC_0918_zpsc11aaae4.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: nikola_bb on 27.01.2014, Monday, 21:10:29
Не сум ја видел темава, мене лордзи ми има правено плочки дури едната беше и за смд компоненти и сум задоволен од квалитетот на истите. Така да пофалби :)
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 05.03.2014, Wednesday, 20:30:03
(https://s25.postimg.cc/cvxehvnhr/DSC_1038a_zps7886e354.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/5spj29acf/DSC_1038_zpsa869a75c.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/ard1gs6fj/IMAG0571_zps33da9186.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: dimce on 05.03.2014, Wednesday, 22:48:17
Здраво колку пари би ме коштала плочката со шема од елката сакам за подарок да ја дадам.Ви благодарам
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 05.03.2014, Wednesday, 22:57:02
Ти пишав ПП...
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 29.07.2014, Tuesday, 19:02:56
Последната тура - еден месец ме немаше во Скопје и во меѓувреме се собрале еден куп нарачки... :D

(https://s25.postimg.cc/41ytk76v3/1_zps4f6583d0.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/6oec14y2n/2_zps6edae4a4.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/h1580ygzj/3_zpsa2c02687.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/693284c5b/4_zpsdde39ede.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 22.09.2014, Monday, 19:07:38
(https://s25.postimg.cc/y9br654zj/DSCN0643_zpsf2d68b45.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/wqgd15yf3/DSCN0647_zps193dd094.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/mixtorc73/DSCN0639_zps8ca0cec2.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 14.11.2014, Friday, 12:49:32
Уште едно прецртување и клонирање на фабричка плочка... ;)

(https://s25.postimg.cc/m61u4u4jj/1_zpsde6208d0.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/4xvazngjj/3_zps4723f8e7.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/tokzdgvwf/5_zpsd5e0d606.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/tw8m9z6v3/4_zps1c165dd7.jpg) (https://postimages.org/)

плус уште нешто...

(https://s25.postimg.cc/g3yss35hb/DSCN0154_zpsc426a988.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/l6g4mverj/DSCN0152_zps12c62ea5.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/6gvaidchr/6_zps64d2f641.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/qzq6nfqf3/7_zpsc71ddba9.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: BorceBT on 15.11.2014, Saturday, 23:14:26
Браво, уметност :)
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 16.11.2014, Sunday, 00:51:31
 ;)
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 21.02.2015, Saturday, 22:07:27
Мини серија...

(https://s25.postimg.cc/7bmfi59q7/DSCN1266_zpsc4f3c4bf.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/qhzmlbq7z/DSCN1267_zps9b8fab76.jpg) (https://postimages.org/)

плус нешто ситно...

(https://s25.postimg.cc/3o6oc31j3/1_zpsd0c79428.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/tv7v81jsv/2_zps50440460.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/tl0cop56n/3_zps6bbd5d0e.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: MarkoMK on 23.02.2015, Monday, 22:12:39
Што ти е ова „ситново“ со напон од 10.000 волти ???  :) :)
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 23.02.2015, Monday, 22:37:16
Хаха, не е 10.000 туку 10,000V, иначе на плочката има прецизни напонски референци за 2,500 и 10,000V, ќе ја ставам во термички изолирана кутија и ќе ми служи за проверка на калибрацијата на мултиметри и сл... ;)
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 29.03.2015, Sunday, 10:54:25
Уште една мини серија плус уште нешто ситно...

(https://s25.postimg.cc/s24yjpym7/DSCN1480_zpsswifijln.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/e76o19473/DSCN1479_zpsk9ddyasy.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/xazzhlh1b/WP_20150329_004_zpsircaxkwh.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/6slxmm7pb/WP_20150329_005_zpsdjlcpreg.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/gon0m9dhb/WP_20150224_001_zpsyt8iom65.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 09.06.2015, Tuesday, 10:02:33
Уште една мини серија...

(https://s25.postimg.cc/8cmo79qpr/DSCN1890_zpssstldyi7.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/hth2rmzy7/DSCN1897_zpsguhbawr7.jpg) (https://postimages.org/)

Овој пат нешто и на витропласт, за промена... ;)

(https://s25.postimg.cc/jst35b4vz/DSCN1895_zpsc3j997j7.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: najdo on 09.06.2015, Tuesday, 10:55:25
Поубо нешто досега немам видено, алав да ти е.
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 06.09.2015, Sunday, 23:37:02
Калаисан двостран витропласт:

(https://s25.postimg.cc/kc2rsblof/A3_zpsp5zets4v.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/y8b047hxb/A4_zps9ueiinuz.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/o0sgrsvpb/A5_zpsk9fkm37w.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/47gcz3ibj/A6_zpsdp0fvaps.jpg) (https://postimages.org/)

Разно:

(https://s25.postimg.cc/3vywmc1vj/DSCN2080_zpsw5kw49pb.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/kxwc2664f/DSCN2082_zps2ejngjt1.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/6wfr2vd6n/WP_20150806_001_zpsdrkfo0nt.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/6m88jiykf/DSCN2103_zpsiyzshdxh.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/yin41alxb/WP_20150903_001_zpsucmuqb8d.jpg) (https://postimages.org/)

И од сега па натаму по желба и silk screen:

(https://s25.postimg.cc/elh6sc327/WP_20150904_003_zps8cegngxa.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/3zxbgbwqn/WP_20150904_004_zpsmrwr8yus.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: BorceBT on 13.09.2015, Sunday, 15:48:26
Мислам дека добра идеа заслужува ладно пиво ;)
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: malkjos on 13.09.2015, Sunday, 16:22:43
Гледам на третиот пост имас ДелтаПулсе детектор. Го имам тројката да не си заинтересиран  ;) ?
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 13.09.2015, Sunday, 16:41:44
Мислам дека добра идеа заслужува ладно пиво ;)

Заслужува, и повише од ладно пиво... ;) ;D

Гледам на третиот пост имас ДелтаПулсе детектор. Го имам тројката да не си заинтересиран  ;) ?

Не беше за мене плочката туку за еден член заразен со тоа :D, мене треската одамна ми помина, а ти ако сакаш може да отвориш една тема за тројката, да споделиш искуства и да продискутираме малце... ;)
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: malkjos on 13.09.2015, Sunday, 18:35:56
Отворија ти, па јас ке се уклучам
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 17.09.2015, Thursday, 21:59:07
Пак се заиграв малце со силк-скринот... :D

(https://s25.postimg.cc/5t4cz0qdb/WP_20150913_004_zpslb4daadf.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/j2doldpq7/WP_20150913_007_zpsorwdjkoq.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/t0yn7uz5r/WP_20150913_008_zpscrdv18fq.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: MURO on 18.09.2015, Friday, 21:04:05
Сакаш да кажеш дека се правени со сито?
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 18.09.2015, Friday, 21:12:41
Не, ама тој е називот за распоредот на елементите од горе, не сум чул некој да ги вика тонер-скрин... ;) ;D
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: MURO on 18.09.2015, Friday, 21:17:13
Ха ха. Не, обично силк скрин го викаат ситото па помислив дека работиш со тоа. Но, како и да е ми треба човек што работи со сито ама и изработува плочки комплетно (без дупчење). Значи повеќе исти плочки по прифатлива цена, нели.
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 18.09.2015, Friday, 21:21:49
Хаха, знам, ама не работам со сито, не ми се исплаќа пошто најчесто правам само по една-две исти плочки. Ако ти треба количина мислам дека било кој што работи со сито ќе се нафати да ти направи плочки, колку повише толку поефтино ќе ти дојде парче... ;)
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 06.11.2015, Friday, 13:47:41
Последната тура...

(https://s25.postimg.cc/d3zvb56rj/WP_20151106_001_zpsmivyzpy2.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 23.11.2015, Monday, 12:28:55
Последно:

(https://s25.postimg.cc/g70leilq7/WP_20151123_001_zpsh6loyhbo.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/mjfqocosf/WP_20151120_007_zpsfsrjmn3y.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/54vig2rnj/WP_20151123_007_zpsaazehqcl.jpg) (https://postimages.org/)

За да не биде се така едноставно, малце тенки водови и SMD... ;)

(https://s25.postimg.cc/jkdfez4ov/WP_20151123_005_zpssyhjisr2.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 21.03.2016, Monday, 14:17:03
Дел од последните... ;)

(https://s25.postimg.cc/bqcttkwvz/WP_20151203_003_zpsunu2ss8h.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/yvn8fl20v/WP_20160312_002_zpspexnx3gb.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/n59ay798f/WP_20160316_001_zps6vqx8ula.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 13.07.2016, Wednesday, 16:36:28
Дел од последните:

(https://s25.postimg.cc/q8a11ko73/WP_20160404_001_zpsvw94vlyu.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/spqu5yef3/WP_20160628_002_zpswtunojta.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/s2rxgfhj3/WP_20160530_005_zpsdcmvfqn5.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/4w2j3w48v/WP_20160624_001_zpsarcpgoxr.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 02.10.2016, Sunday, 16:51:57
Мини серија засилувачи со LM... (плочка плус распоред на елементите):

(https://s25.postimg.cc/hm6rgzc73/WP_20161002_006_zpsqf3blag7.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/9j8l5nrlr/WP_20161002_008_zpsnublpq2x.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/3kztsjeyn/WP_20161002_013_zpsyqubdmfg.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 16.01.2017, Monday, 14:28:06
Нешто од последните:

(https://s25.postimg.cc/c733d4qyn/WP_20160902_003_zpskbk2uhzk.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/a18simni7/WP_20161221_001_zpsavjug5wg.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/unxi3y6wv/WP_20161221_003_zps0jwad0sb.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/ricwdqoan/WP_20161221_002_zpsvbmhpmbq.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/8raz3ktq7/WP_20161223_008_zpsymltomqw.jpg) (https://postimages.org/)

По желба на муштеријата - од шема преку цртање и изработка на плочка до комплетен склопен и испитан уред (иначе ова се модули за аналоген модуларен синтисајзер ;))...

(https://s25.postimg.cc/ae4s2jv5r/WP_20170104_002_zps2vcscs9z.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/6kbbtedtr/WP_20161228_006_zpsohi5fp7z.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/fhw1qr69r/WP_20170104_005_zpsgo9lq7de.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/h0w19h27z/WP_20170104_003_zpsdytiwxew.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/70wjfu1kv/WP_20170105_002_zpswylbggyn.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/r9jx1k0vz/WP_20170107_006_zpsxza1gghu.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 31.01.2017, Tuesday, 18:40:22
Нешто од последните...

(https://s25.postimg.cc/miomx9xfj/WP_20170128_001_zpszhmjtrgg.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/3oy8mj9tr/WP_20170113_006_zpsv4v152sn.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/7vnoflytb/WP_20170121_007_zpsxfskfps9.jpg) (https://postimages.org/)

Повторно по желба на муштеријата, од нацрт, преку плочка, до готов склопен и испитан модул (Big Muff PI дисторзија и VCF за аналоген модуларен синтисајзер)...

(https://s25.postimg.cc/qg7b8xuv3/WP_20170121_001_zpssso6qmbu.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/mdkvnlq4f/WP_20170122_003_zpsx5ibwkbz.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/u8vf2ezr3/WP_20170128_006_zps3hojgzqn.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/n6xhg7w5b/WP_20170131_005_zpsso4albcw.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 14.02.2017, Tuesday, 19:50:54
Уште три нови модулчиња за аналоген модуларен синтисајзер - Sample & Hold, LFO, Dual Gate to Trigger + Invertor...

(https://s25.postimg.cc/wvaxjcqyn/WP_20170204_012_zps7jpvxr3q.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/rcczfvjb3/WP_20170207_011_zps14xjybuo.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 22.02.2017, Wednesday, 15:20:08
Нешто од последните, плус едно MIDI модулче со 16F688... ;)

(https://s25.postimg.cc/ccg1ead1b/WP_20170207_009_zpsc5s9npbl.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/4xqplwr5r/WP_20170213_003_zps6hzjaewd.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/6gqp4mn3z/WP_20170219_005_zpsiwrxxvym.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/8ditvgoe7/WP_20170213_004_zps0jchy8ae.jpg) (https://postimages.org/)
(https://s25.postimg.cc/bplq2i5j3/WP_20170215_005_zpsozkdyakn.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 14.03.2017, Tuesday, 13:06:26
Уште модулчиња за синтисајзер - неколку noise generator- и, VCF и VCLFO со микроконтролер... :D

(https://imageshack.com/i/pmHSTxqYj)
(https://imageshack.com/i/pn6LxELzj)
(https://imageshack.com/i/pn35Ctrij)
(https://imageshack.com/i/pogb32WNj)
(https://imageshack.com/i/plZtQ5iDj)
(https://imageshack.com/i/pnO7nPknj)
(https://imageshack.com/i/pmwmbXYwj)
(https://imageshack.com/i/pmTVgekDj)
(https://imageshack.com/i/poHSOGLcj)
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: nsu on 14.03.2017, Tuesday, 15:30:21
Леле Lordzi спие а што е ова поточно пошто еве сега нешто работам со една радиостаница ја сервисирам па ние имаме НКО VCO напонски контролиран тука осцилатор. Еве на една yaesu сега гледам VCO влезот кај осцилаторот нечини. Ова колку што можев да видам на интернет е нешто ниско фреквентен засилувач само исто контролиран напонски. Или поточно Lordzi кај ќе ги вградуваш овие VCF и VCLFO. Нешто за регулација во НФ делот ли е
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 14.03.2017, Tuesday, 16:12:47
Сите модули се одбрани и нарачани од муштеријата и се наменети за аналоген модуларен синтисајзер, повеќето веќе се поврзани и се користат, еве како изгледа се тоа заедно...

(https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t34.0-12/17198469_10155072280868875_1852372468_n.jpg?oh=c21b72e1fe8d8bfd8ede399780cdaa3a&oe=58CA2112)
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: nsu on 14.03.2017, Tuesday, 22:00:29
Оо цел синтисајзер аналоген сум видел да имам пријатели во НФ делот полно како си го скоцкал спие инаку незнаев што под сегменти има внатре сега истражив што се VCF и VCLFO
Title: Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 05.04.2017, Wednesday, 15:23:39
Малце пауза од модули за синтисајзер... ;)

(https://imageshack.com/i/po3pip8ej)
(https://imageshack.com/i/pnXFO101j)
(https://imageshack.com/i/pnRoSbgsj)
(https://imageshack.com/i/pmhGlN9aj)
(https://imageshack.com/i/pozWNjzhj)
Title: Re: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 03.03.2018, Saturday, 14:43:27
Да не речете дека ништо не сум работел изминатиот период... ;) :D

(https://s25.postimg.cc/xu3kgb2vj/WP_20170407_011.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/90u0fo70f/WP_20170411_002.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/uoiypjmnz/WP_20170415_005.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/pd424ug0v/WP_20170423_010.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/hkdecvhrj/WP_20170502_001.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/6ji98ds8v/WP_20170505_001_-_Copy.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/8o2m9hwgf/WP_20170506_001_-_Copy.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/v00f2vg4v/WP_20170509_003.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/55qmcjatr/WP_20170605_003.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/xu3kgcd67/WP_20170818_001.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/9dlelv4pr/WP_20170829_002.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/7lsfqxqhr/WP_20170830_003.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 30.04.2018, Monday, 16:48:23
Уште модули за синтисајзер... Интересни ми станаа овие модулчиња, особено кога ќе се поврзат во целина... :)

(https://s25.postimg.cc/8oibuqvgv/image.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/8oiburawf/image.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/jo3j6dogv/image.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/6wpczvmen/image.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/h6rrz39pb/image.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/o9zneq2a7/image.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/5hnsb4y67/image.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/4s4zyt07j/image.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/r42ss771b/image.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/bilh89py7/image.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/54we50dcf/image.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/n7pgw7trj/image.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/nkgv2fem7/image.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/f27ey2d8f/image.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/mi6ojvo33/image.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/kqdpozrvj/image.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/x50hpbbnz/image.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/7yzjihptb/image.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/4fdlsoutb/image.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: GigaWatt on 30.04.2018, Monday, 17:03:35
Што да кажам... гледам и завидувам :P... перфекционист си, нема што ;).
Title: Re: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 13.06.2018, Wednesday, 12:49:33
Уште неколку модулчиња за синтисајзер плус нешто ситно... ;)

(https://s25.postimg.cc/jql93h47j/WP_20180607_004.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/5wwwefjbz/WP_20180607_006.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/f5z2nyzrj/WP_20180601_002.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/82r78d9rj/WP_20180601_005.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/nmykzg9rj/WP_20180505_003.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/q4ac6qoj3/WP_20180430_003.jpg) (https://postimages.org/)

Пред бушење...
(https://s25.postimg.cc/4umpvuq7z/WP_20170806_006.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 03.08.2018, Friday, 16:00:41
И повторно нови модули за синтисајзер плус други ситници... ;)

(https://s25.postimg.cc/inqjhm2z3/WP_20180803_005.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/xjp2p6yy7/WP_20170506_004.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/ca1gebg2n/WP_20171008_001.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/56tkyqkxr/WP_20171028_001.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/44jeg6mov/WP_20180120_001.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/4hasmchtb/WP_20180309_001.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/5jkz4wg27/WP_20180407_006.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/hy7r57zun/WP_20180601_004.jpg) (https://postimages.org/)

(https://s25.postimg.cc/h8oysuc5r/WP_20180620_001.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 31.12.2018, Monday, 15:52:40
За годинава толку... :)

(https://i.postimg.cc/4d8V3bTS/WP-20180706-001.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/sg9BX9Y4/WP-20170720-004.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/x8wkk6pt/WP-20170804-004.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/7hGGYF95/WP-20170804-006.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/13ZnsYqz/WP-20170813-006.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/3rV0bwrm/WP-20171023-001.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/SN9Y0pj5/WP-20180120-003.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/250xKB5r/WP-20180626-005.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/j594s0N1/WP-20180703-002.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/g0zDsKmg/WP-20180817-004.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/k4Dy3XV8/WP-20180909-003.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/NG5dZbTV/WP-20180909-004.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/nMfzVCMW/WP-20180919-007.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/50GyGPJb/WP-20180923-005.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/cLNTgSjy/WP-20181002-003.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/WbZX135w/WP-20181022-006.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/T2FtxmJP/WP-20181024-026.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/cCnCNQ1Y/WP-20181212-004.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/4xbPp0kK/WP-20181230-006.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 05.08.2019, Monday, 16:10:21
Во меѓувреме... ;)

(https://i.postimg.cc/7YYKG2xq/WP-20190115-006.jpg) (https://postimg.cc/F18yw1d6)

(https://i.postimg.cc/kX1fxg4K/WP-20190124-004.jpg) (https://postimg.cc/zVhCN5TG)

(https://i.postimg.cc/K8Wpy8hx/WP-20190319-002.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/wBsfxY9J/WP-20190403-003.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/4yww2J1C/WP-20190403-005.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/xCv6HGJ1/WP-20190403-009.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/gJFMnt07/WP-20190430-001.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/QCj0qB1k/WP-20190722-004.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/4418x5R8/WP-20190730-002.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 27.01.2020, Monday, 15:19:37
Почна работно годината ;)

(https://i.postimg.cc/zvWqYMYh/WP-20191212-002.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/rpPT0c8W/WP-20190922-001.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/3JX3LPB5/WP-20190930-008.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/Dwhwn2Zw/WP-20200108-007.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/85fSL35Y/WP-20200108-003.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 15.04.2020, Wednesday, 21:58:25
Карантински занимации... :P

(https://i.postimg.cc/PfwzJ7HV/1.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/Y9mg4v5L/2.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/hGYTPL5q/3.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 20.07.2020, Monday, 18:17:15
Нешто ситно...

(https://i.postimg.cc/D0cFph3W/WP-20200422-001.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/Vs9Ykq0Y/WP-20200504-002.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/1twy66Wr/WP-20200618-002.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/rF8q0D55/WP-20200601-002.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/PqBtPKMq/WP-20200720-003.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 12.09.2020, Saturday, 14:22:25
Нешто плочки и едно модулче... ;)

(https://i.postimg.cc/DzWYGh6d/IMG-20200819-110557.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/qvD5gqsv/IMG-20200819-110622.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/7LptMRQv/IMG-20200903-110008-resized-20200903-110114381.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/3JB65nWp/IMG-20200912-133948-resized-20200912-014106700.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/dVVfqrTf/IMG-20200912-134013-resized-20200912-014104080.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 23.10.2020, Friday, 13:38:49
Нешто ситно плочки и едно гитарско појачалце за домашно вежбање... ;)

(https://i.postimg.cc/sgYFxSFn/1.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/43PrbgxV/1.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/fbDG9LDM/2.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/KvghXw0h/3.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/g2FFGs7X/4.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: Изработувам печатени плочки (ППК)
Post by: LordZi on 14.01.2021, Thursday, 15:33:29
Тргна годината работно... :)

(https://i.postimg.cc/Sj0wpxj8/IMG_20201117_102915_resized_20201117_102948266.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/76HHpXjD/IMG_20210114_151420_resized_20210114_031521804.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/Cx8xDRjy/IMG_20210107_135834_resized_20210107_020134164.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/HL4WZFZB/IMG_20201214_133538.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/fWHyhnwP/IMG_20201121_103045.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/bNWvsxSH/IMG_20201201_135630_resized_20201201_015732121.jpg) (https://postimages.org/)