Author Topic: Шема за GSM mobile jammer?  (Read 2334 times)

Offline MarkoMK

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1001
 • Gender: Male
Шема за GSM mobile jammer?
« Opened on 12.09.2023, Tuesday, 22:44:51 »
Колеги, предложете некоја шема за ГСМ jammer или сметач за мобилна комуникција.
Ако имате проверена некоја уште подобро
Незнам колку е легално кај нас, на интернет гледам во некои земји е легално, во ЕУ е забрането..
Е сега пошто ние не сме уште во ЕУ и ми треба за домашна употреба.. вајда нема да ме апсат :)
Life is too short to remove USB safely ..

Offline dr-mr

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 778
 • Gender: Male
Re: Шема за GSM mobile jammer?
« Reply #1 on 13.09.2023, Wednesday, 00:01:04 »
Секој  предевател кој ќе емитува доволно моќен сигнал кој ќе го попречи сигналот од GSM операторот може да се користи како GSM Jammer.


GSM Jammer за домашна употреба?
Доколку несакаш да ти ѕвони телефонот дома, многу полесно е да го исклучиш телефонот одколку да правиш GSM Jammer.
Сепак се ВРТИ !!!

Offline MarkoMK

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1001
 • Gender: Male
Re: Шема за GSM mobile jammer?
« Reply #2 on 15.09.2023, Friday, 21:26:01 »
Јасно ми е се тоа, него мислев некој ако има шема да пробам да направам

Конкретно ми треба за децата
Life is too short to remove USB safely ..

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3187
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Шема за GSM mobile jammer?
« Reply #3 on 16.09.2023, Saturday, 09:42:36 »
Си побарал на али дали има готови, пошто денес со кинезите не се исплати ништо да правиш?
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline dr-mr

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 778
 • Gender: Male
Re: Шема за GSM mobile jammer?
« Reply #4 on 16.09.2023, Saturday, 12:55:59 »
Немам проверена шема за GSM Jammer
На интернет има многу опции.
Code: [Select]
https://duckduckgo.com/?q=diy+gsm+jammer&t=newext&atb=v348-1&ia=web
Сепак се ВРТИ !!!

Offline krema

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 732
 • Gender: Male
Re: Шема за GSM mobile jammer?
« Reply #5 on 16.09.2023, Saturday, 14:30:55 »
Треба да имаш во предвид дека треба целиот опсег од 2G, 3G, 4G па и 5G да го покриеш за да имаш резултат каков што посакуваш. На Али се продаваа за 3G и комбинирани но и доста поскапи 3G/4G џамери. Имајќи во предвид дека голем дел од корисниците се веќе нa 5G, цела твоја замисла би била многу скапа.


Offline dr-mr

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 778
 • Gender: Male
Re: Шема за GSM mobile jammer?
« Reply #6 on 16.09.2023, Saturday, 17:18:53 »
Незнам како мислиш за децата ти е? 
Ако сакаш да го ограничиш користењето на мобилни на децата, поедноставно е да инсталираш некаква апликација која ке ограничува користењето на мобилниот телефон. Некој вид на  parental control application.
Или детската соба да ја превориш во фарадеев кафез.
Сепак се ВРТИ !!!

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6340
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Re: Шема за GSM mobile jammer?
« Reply #7 on 18.09.2023, Monday, 21:11:55 »
Подобро не користи вакви уреди, не се легални.
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни стандарди/демократија/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline MarkoMK

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1001
 • Gender: Male
Re: Шема за GSM mobile jammer?
« Reply #8 on 21.09.2023, Thursday, 23:32:29 »
Си побарал на али дали има готови, пошто денес со кинезите не се исплати ништо да правиш?
Барав на алиекспрес ама изгледа дека во некои земји е забрането, не смеат да продаваат
Life is too short to remove USB safely ..

Offline MarkoMK

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1001
 • Gender: Male
Re: Шема за GSM mobile jammer?
« Reply #9 on 21.09.2023, Thursday, 23:40:49 »
Треба да имаш во предвид дека треба целиот опсег од 2G, 3G, 4G па и 5G да го покриеш за да имаш резултат каков што посакуваш. На Али се продаваа за 3G и комбинирани но и доста поскапи 3G/4G џамери. Имајќи во предвид дека голем дел од корисниците се веќе нa 5G, цела твоја замисла би била многу скапа.
:) значи треба цел спектар од 1 до 5 GHZ да го покријам со шум :))))

сепак, како што читав, има некои „поинтелегентни“ џамери, од типот, зрачи како да е базна станица, и бидејќи сигналот е појак сите мобилни во близина се поврзуваат на него.
бидејќи не е вистинска базна станица, нема никакви услуги и телефоните не можат да се користат ;)
Life is too short to remove USB safely ..

Offline krema

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 732
 • Gender: Male
Re: Шема за GSM mobile jammer?
« Reply #10 on 22.09.2023, Friday, 12:44:52 »
:) значи треба цел спектар од 1 до 5 GHZ да го покријам со шум :))))

Вероватно да.

сепак, како што читав, има некои „поинтелегентни“ џамери, од типот, зрачи како да е базна станица, и бидејќи сигналот е појак сите мобилни во близина се поврзуваат на него.
бидејќи не е вистинска базна станица, нема никакви услуги и телефоните не можат да се користат ;)
Не сум сретнал такво нешто но претпоставувам дека е можно.


И за крај, како би го попречил вифи-то? :)


Offline MarkoMK

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1001
 • Gender: Male
Re: Шема за GSM mobile jammer?
« Reply #11 on 22.09.2023, Friday, 21:12:07 »
...

И за крај, како би го попречил вифи-то? :)
Лесна работа за вифи.. ќе му го исклучам доводот на интернет и готово :)
Life is too short to remove USB safely ..