Author Topic: Која е поентата на оваа секција  (Read 12314 times)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12891
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Секцијава беше направена поради иницијативата на неколку други форуми, кои објавија на официјалниот SMF форум дека се заинтересирани за размена на линкови меѓу форумите :). Чисто пријателска размена и запознавање на членовите на форумите за други форуми со различни теми на дискусија :).

Се разбира, може да давате предлози и за сајтови и/или форуми кои можеби би биле заинтересирани за размена на линкови (ние да имаме отворено тема со линк до нивниот форум на нашиот и нешто слично или исто да биде направено на нивниот :)), па администрацијата на Македонскиот форум за електроника ќе ги исконтактира и ќе видиме дали и од другата страна се заинтересирани за ваква соработка :).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Mkdsime

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 158
Дали сте пробале со овој форум нешто да направите.
Code: [Select]
forum.it.mk
Еве една тема на којшто некој член од овде би можел да му услужи.
Code: [Select]
https://forum.it.mk/threads/arduino-uno-multimeter.72286/#post-1155512

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12891
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Па, искрен да бидам, не сме добиле понуда за соработка. Понудата која првично ја добив беше обострана, т.е. беше отворена тема во Chit Chat секцијата на официјалниот SMF форум и се пријавија повеќе различни сопственици на форуми со желба да се отворат вакви секции на нивните форуми во кои ќе има линкови од други форуми кои се базирани на SMF скриптата. Не сакав да се ограничиме само на SMF форуми и затоа секцијата беше крстена општо, пријателски форуми и сајтови :).

Од друга страна, ние можеме да пратиме понуда за соработка, но во 90% од случаите, сме имале негативни одговори, во стилот на „моментално не сме заинтересирани за соработка, итн.“, така да, освен ако од it.mk не ни пратат понуда за соработка, јас лично барем, не би праќал конкретно на it.mk понуда за соработка.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline MarkoMK

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1001
 • Gender: Male
А со femina.mk ?? :)
Life is too short to remove USB safely ..

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12891
 • Gender: Male
 • Не фалширам
You're joking, right ;D ;D ;D?

Искрен да бидам... што знам... со Македонскиве сајтови и форуми, никогаш не се знае :-\. Не дека не би биле отворени за соработка, би биле, но... обично, кој прв праќа барање за соработка се сваќа како да моли (тоа тука, кај нас, во Македонија, не е баш секаде вака), а не како навистина да сака да ги подобри работите, т.е. да се прошири мрежата на корисници и на двата сајта... искрен да бидам, не сакам да изгледа како да молиме.

Гледам дека барем двајца корисници имаа предлози (иако вториот е најверојатно шега ;D, но без разлика), па, ајде еве, ако сакате, може да отворам анкета и да се изгласа, дали и на кои сајтови/форуми би сакале Македонскиот форум за електроника да прати барања за соработка. Пишете доколку мислите дека е ова добра идеја :) (мислам на анкетата).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline dr-mr

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 778
 • Gender: Male
Форум кој е со слична тематика како електроника.мк е forum.gsm.mk
Незнам на каква соработка помеѓу форуми се мисли: споделување теми, проекти или нешто сосема друго?
Имаше и еден форум е-магаренце но мислам дека не постои повеќе
Сепак се ВРТИ !!!

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12891
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Која е поентата на оваа секција
« Reply #6 on 25.07.2019, Thursday, 16:06:53 (Edited 06.02.2021, Saturday, 19:42:32) »
Форум кој е со слична тематика како електроника.мк е forum.gsm.mk

Да, но мислиш ли дека би прифатиле ваква понуда? Знаеш некој од администраторите? Не сум член, така да, не би знаел да кажам дали би прифатиле ваква соработка.

Незнам на каква соработка помеѓу форуми се мисли: споделување теми, проекти или нешто сосема друго?

Не... ние им стоиме во некоја секција како пријателски форум, они на нас во некоја секција (како оваа) исто така и... толку... муабетот е „еве некои форуми кои ги препорачуваме и/или можеби би ви биле од интерес“, тоа е тоа, ништо повеќе ;). Или ако не може да најде информација на овој форум, евентуално да го препратиме на некои од овие форуми, генерално земено тоа ;).

Имаше и еден форум е-магаренце но мислам дека не постои повеќе

Да, изгледа се откажаа администраторите од форумот.

Code: [Select]
https://www.facebook.com/emagare/
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline dr-mr

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 778
 • Gender: Male
Не познавам никој од администраторите на forum.gsm.mk и незнам дали би сакале соработка, гo спомнав само како форум со слична содржина.
Емагаре беше интересен форум штета што згасна, можеби некој ке го реанимира  :)
Сепак се ВРТИ !!!

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12891
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Не познавам никој од администраторите на forum.gsm.mk и незнам дали би сакале соработка, гo спомнав само како форум со слична содржина.

Во ред, може да се проба ;). Ќе се разгледаат предлозите, ќе видиме што ќе се одлучи ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline dela

 • Нов член
 • *
 • Posts: 9
 • Gender: Male
Пробајте со ФАНЗО форумот
Ce da izginemo ku mancester

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12891
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Еден бивш модератор на форумов е модератор и на fanzo... раделбата не беше баш пријатна... не верувам дека ќе прифатат.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline dela

 • Нов член
 • *
 • Posts: 9
 • Gender: Male
Се бива

Проблем е само експерт групите може да се гледаат со чланарина (се плаќа)
Ce da izginemo ku mancester

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12891
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Се бива

Не ти го разбрав баш коментаров... сакаш да кажеш сепак да пробаме ???... за fanzo?

Проблем е само експерт групите може да се гледаат со чланарина (се плаќа)

Да, знам... не сакавме овој форум таков да го направиме. Имаше некои идеи да биде invite only, но да се плаќа за членство во било која секција од форумот, тоа никогаш не беше во комбинација.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."