Author Topic: Трепкач со 4060  (Read 3481 times)

Offline bore

 • Ентузијаст
 • **
 • Posts: 72
 • Gender: Male
Трепкач со 4060
« Opened on 15.02.2012, Wednesday, 17:16:50 »
Се работи за подеднакво трепкање на дидите 50/50% времето се подсува со тримерот VR1. ;)Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6340
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Одг: Трепкач со 4060
« Reply #1 on 15.02.2012, Wednesday, 17:26:38 »
фала bore за шемата, во план ми е да ја направам :)
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни стандарди/демократија/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline batka

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9425
Одг: Трепкач со 4060
« Reply #2 on 15.02.2012, Wednesday, 17:31:38 »
Боре,оригиналната шема не е трепкач ,ами тајмер кој го покажува сетираното и поминато време  со промена на состојбата на ЛЕД,Инаку,трепкач не е ако јас чекам 30 сек, или една минута да се смени состојбата на излезите.4060 може поинаку да се поврзе и послужи како трепкач.Еве една шема

Offline bore

 • Ентузијаст
 • **
 • Posts: 72
 • Gender: Male
Одг: Трепкач со 4060
« Reply #3 on 15.02.2012, Wednesday, 17:55:50 »
Може да трепка ако сакаш и 0,5 секунди битно е од кој излез ке поврзеш и што имаш на 9,10 RC
 ;)