Author Topic: Електронска коцка  (Read 2519 times)

Offline batka

  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 9425
Електронска коцка
« Opened on 17.03.2011, Thursday, 16:30:43 »
Ништо ново,ама овој пат направена само со едно ИК - 4060,неколку диоди и 7 ЛЕД. Има и плочка.

Offline milkovski

  • Нов член
  • *
  • Posts: 6
Одг: Електронска коцка
« Reply #1 on 07.12.2011, Wednesday, 15:42:05 »
ова го имав на колоквиум по логички кола  + веднаш после тоа го направив  во Proteus и работи  ;D


Offline batka

  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 9425
Одг: Електронска коцка
« Reply #2 on 07.12.2011, Wednesday, 15:48:36 »
Еве и една под-варијанта со успорување  ;D