Author Topic: Допирен аларм со логички кола  (Read 9023 times)

Offline BorceBT

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1826
 • Gender: Male
  • www.trajkovski.net
Допирен аларм со логички кола
« Opened on 08.11.2009, Sunday, 01:16:45 (Edited 17.10.2014, Friday, 01:36:52) »
Ова коло произведува звук доколку се допри и свири додека се држи. Транзисторот TUN е BC547.

Никогаш неможеш да знаеш се, но секогаш можеш да знаеш повеќе.

Offline koala

 • Нов член
 • *
 • Posts: 29
Која е ознаката на логичките кола?

Offline Devil

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 5329
 • Gender: Male
  • Македонски форум за електроника
CD4011 би ти завршил работа мислам :)
Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила.Почитувај ги куќните правила!