Author Topic: Уште еден допирен склоп со логичко коло  (Read 9114 times)

Offline BorceBT

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1826
 • Gender: Male
  • www.trajkovski.net
Уште еден допирен склоп со логичко коло
« Opened on 08.11.2009, Sunday, 01:14:38 (Edited 17.10.2014, Friday, 01:38:43) »
Ова е склоп што при допир на електродите дава логичка единица на влез и при уште еден допир дава логичка нула (Тип-Тап). Наместо допирни плочи може да се стави тастер.

Никогаш неможеш да знаеш се, но секогаш можеш да знаеш повеќе.

Offline gladiator

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 253
 • Gender: Male
дали ова може да се искористи како нивостат за вода

Offline Devil

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 5329
 • Gender: Male
  • Македонски форум за електроника
мислам дека не
а за тоа што ти треба да проверам дали имам некоја шема па ќе ја прикачам ако најдам
Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила.Почитувај ги куќните правила!

Offline batka

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9425
 Еве една сема на индикатор на течност .Паралелно со ЛЕД слободно стави реле.