Author Topic: Допирен склоп со логичко коло со два тастери  (Read 8501 times)

Offline BorceBT

  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 1826
  • Gender: Male
    • www.trajkovski.net
Допирен склоп со логичко коло со два тастери
« Opened on 08.11.2009, Sunday, 00:51:23 (Edited 17.10.2014, Friday, 01:39:39) »
Ова е допирен склоп со два тастери, едниот вклучува (логичка единица на излез) а другиот исклучува (логичка нула).

Никогаш неможеш да знаеш се, но секогаш можеш да знаеш повеќе.