Author Topic: ON/OFF склоп со логичко коло  (Read 8839 times)

Offline BorceBT

  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 1826
  • Gender: Male
    • www.trajkovski.net
ON/OFF склоп со логичко коло
« Opened on 08.11.2009, Sunday, 00:49:14 (Edited 17.10.2014, Friday, 01:40:31) »
На следната шема е прикажан ON/OFF склоп со логичко коло. Еден спој (ставете тастер на влез) и има напон (логичка единица) на излезот, уште еден спој и нема. На влез може да се стави две плочки за контакт или обичен тастер.

Никогаш неможеш да знаеш се, но секогаш можеш да знаеш повеќе.