Recent Forum Topics / Started by / in Board Replies / Views Last post
Re: Смешни слики

Started by DX-er on 09.11.2009, Monday, 22:43:31 in Забава

2900 Replies
247117 Views
by GigaWatt
on 27.09.2020, Sunday, 02:50:01
Re: Дизајнирање на биполарен аудио предпојачувач

Started by batka on 06.07.2012, Friday, 16:43:07 in Предзасилувачи

4 Replies
2511 Views
by GigaWatt
on 27.09.2020, Sunday, 02:45:36
Re: 5G - опасност по здравјето или не?

Started by LordZi on 27.03.2020, Friday, 22:19:22 in Технологии

125 Replies
10767 Views
by bicikle
on 26.09.2020, Saturday, 10:40:50
Re: Кинески радиостаници?

Started by Z31GH on 12.11.2015, Thursday, 00:19:38 in Радиоаматери

107 Replies
13909 Views
by RadioLjubitel
on 25.09.2020, Friday, 19:57:25
Re: Продавам вишок...

Started by LordZi on 01.11.2011, Tuesday, 17:08:41 in Продавам

230 Replies
54790 Views
by LordZi
on 25.09.2020, Friday, 13:56:57

News

 • За сите електроничари и вљубеници во техниката во нашата земја - Македонски форум за електроника
 • Електроничарите - почетници најдобро е да ги прочитаат прво туторијалите за електроника.
 • Кирилицата е задолжителна!
  Прочитајте ги правилата 1.1 и 1.2.
 • Доколку ве навредат по приватна порака не одговарајте, само пратете копија од пораката до некој администратор, се друго е работа на администрацијата.
 • Доколку забележите некое недолично мислење кликнете на копчето „Пријави на Модераторот“ ова копче се наоѓа десно долу на крајот од секоја порака.
 • Забрането е прикачување на слики со привремен каратер на форумот, без разлика на нивната големина.
 • Членовите кои се радиоаматери а не се рангирани како радиоаматери на форумов, нека се јават кај некој од администраторите за да бидат соодветно рангирани.

Помош за форумот

No New Posts За потенцијалните и новите членови

Информации за потенцијалните и ново зачленетите членови

26 Posts
18 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in PayPal донации
on 04.05.2019, Saturday, 20:37:59

Околу форумот

No New Posts Известувања

Сите известувања во врска со форумот

23 Posts
18 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Преуредување на секц...
on 02.06.2019, Sunday, 03:43:24

No New Posts Побарувања

Секакви побарувања до администраторите на форумот

757 Posts
85 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Опции на форумот
on 29.07.2019, Monday, 14:12:03

Аналогна електроника

No New Posts Аудио техника

Се од областа на аудио техника

13277 Posts
843 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Дизајнирање на бипол...
on 27.09.2020, Sunday, 02:45:36

Child Boards: Осцилатори, Предзасилувачи, Засилувачи, Звучници, Озвучување, Инструменти, Сè останато
No New Posts Видео техника

Се од областа на видео техника

1014 Posts
119 Topics

abm_id=480Last post by batka
in Re: Видео. VHS конвертор...
on 25.11.2018, Sunday, 19:25:25

No New Posts Радио техника

Се од областа на радио техника

8442 Posts
768 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: 5G - опасност по здр...
on 26.09.2020, Saturday, 10:40:50

Child Boards: Технологии, Антени, Филтри, Предаватели, ВФ засилувачи, Приемници, Кодери, Радиоаматери, Побарувања, Сè останато
No New Posts Напојувања

Се околу изворите за напојување

7607 Posts
468 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Напојување на полнач...
on 05.08.2020, Wednesday, 12:11:13

No New Posts Високонапонска техника

Се за уредите за висок напон

1057 Posts
45 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Корисни линкови во о...
on 26.09.2019, Thursday, 00:40:02

No New Posts Сè останато

Сите останати уреди и дизајни од доменот на аналогната електроника

5634 Posts
342 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Како да го поврзам в...
on 06.02.2020, Thursday, 07:39:51

Дигитална електроника

No New Posts Логички кола

Дизајни на уреди со класични логички кола

200 Posts
20 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Сложено коло со пове...
on 20.04.2019, Saturday, 00:29:42

No New Posts Микроконтролери

Се за микроконтролерите и програматори за истите

5977 Posts
293 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: CH341A Programmer
on 13.09.2020, Sunday, 15:59:26

No New Posts Развојни околини

Се за развојните околини (Arduino, Raspberry Pi, итн.)

255 Posts
28 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Општи прашања и одго...
on 03.01.2020, Friday, 12:05:13

No New Posts Сè останато

Сите останати уреди и дизајни од доменот на дигиталната електроника

1205 Posts
61 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Комуницирање со елек...
on 30.09.2019, Monday, 11:44:21

Други технологии

No New Posts Роботика

Се од областа на роботиката

188 Posts
18 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Автономно возило
on 01.06.2019, Saturday, 18:23:48

No New Posts Автоматика

Тајмери, контроли за пумпи, индустриски автоматизирани процеси, терморегулатори, PIR сензори и нивна употреба, детектори на звук, итн.

270 Posts
25 Topics

abm_id=2835Last post by Atanas
in Re: Потребна литература ...
on 19.10.2018, Friday, 21:04:14

No New Posts Компјутерска технологија и софтвер

Ваши креации, идеи, софтвер, проблеми, решенија, скрипти, прашања, итн.

2211 Posts
215 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in ASRock Flash Utility 2.0...
on 15.09.2020, Tuesday, 17:57:17

No New Posts Автоелектроника

Дизајни, решенија и проблеми од областа на автоелектрониката

1748 Posts
152 Topics

abm_id=4414Last post by mrmut
in Re: Standalone ECU или o...
on 23.06.2020, Tuesday, 01:15:21

No New Posts Електроенергетика

Се од областа на електроенергетиката

1949 Posts
125 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Помош поврзување на ...
on 23.09.2020, Wednesday, 07:22:07

No New Posts Сè останато

Самоизработени CNC мaшини, апкани, ласерски гравери, пирографи, машини за заварување, уреди за уредување на домот и градината, итн.

637 Posts
30 Topics

abm_id=4409Last post by mikromk
in Re: „Трета рака“ со чети...
on 16.07.2020, Thursday, 17:54:41

Електронски уреди

No New Posts Бела техника

Карактеристики и сервис на апаратите за домаќинство

810 Posts
59 Topics

abm_id=2845Last post by krema
in Re: Проблем со клима GOR...
on 12.12.2019, Thursday, 18:10:18

No New Posts Компјутери и галантерија

Карактеристики и сервис на компјутери, компоненти и галантерија

3370 Posts
287 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Dumps
on 15.09.2020, Tuesday, 17:23:14

No New Posts Монитори и ТВ приемници

Карактеристики и сервис на монитори и телевизиски приемници

3673 Posts
265 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: LED PHILIPS 40PFH530...
on 28.06.2020, Sunday, 13:26:41

No New Posts Аудио опрема

Карактеристики и сервис на аудио опрема

5712 Posts
439 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Проблем со harman-ka...
on 27.08.2020, Thursday, 02:57:56

No New Posts Видео опрема

Карактеристики и сервис на видео опрема

411 Posts
40 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Кинеска Wireless Spy...
on 25.11.2018, Sunday, 21:29:12

No New Posts Мобилни телефони

Карактеристики и сервис на мобилни телефони

1055 Posts
105 Topics

abm_id=1016Last post by dr-mr
in Re: Шпиунски софтвер за ...
on 22.06.2020, Monday, 17:39:30

No New Posts Дигитални камери и фото апарати

Карактеристики и сервис на дигиталните камери и фото апарати

40 Posts
6 Topics

abm_id=3780Last post by Mkdsime
in Re: Hack на камера од ст...
on 10.06.2019, Monday, 20:53:33

No New Posts Сè останато

Карактеристики и сервис на алармни уреди, фискални каси, греалки, клима уреди, фитнес опрема, уреди за уредување на домот и градината, CNC машини, ласерски гравери, бормашини, шрафилици, итн.

236 Posts
27 Topics

abm_id=4417Last post by avalox7
in Re: Таблет Firefly 9 Mod...
on 15.08.2020, Saturday, 10:36:42

Останато

No New Posts Софтвер

Софтвер користен во електрониката

641 Posts
121 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Unit Measurement Convert...
on 14.04.2020, Tuesday, 16:47:05

No New Posts Електронски компоненти

Карактеристики на електронски компоненти

3000 Posts
187 Topics

abm_id=3148Last post by KiloVolt
in Re: Критики за продавниц...
on 23.09.2020, Wednesday, 19:11:09

No New Posts Мерна опрема

Се за мерните уреди, опрема и начини на мерење

1726 Posts
134 Topics

abm_id=4382Last post by milika
in Re: Мерач на кондензатор...
on 02.05.2020, Saturday, 13:46:56

No New Posts Кутии

Кутии за електронски уреди

343 Posts
19 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Кутија за алат
on 11.09.2019, Wednesday, 03:40:33

No New Posts Алат

Алат корисен во електрониката

1864 Posts
73 Topics

abm_id=1204Last post by najdo
in Re: Проблем со полнач за...
on 12.04.2020, Sunday, 16:33:19

No New Posts Моделарство

Се околу електрониката во моделарството

137 Posts
19 Topics

abm_id=480Last post by batka
in Авио, бродо, авто модели...
on 03.09.2017, Sunday, 23:07:26

No New Posts Сам свој мајстор

Дискусии, предлози, идеи и решенија околу се што би можело да се смета за поправање и/или уредување на домот и градината - неповрзано со електроника

2 Posts
1 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Поправка на ефтина м...
on 09.06.2019, Sunday, 01:04:51

No New Posts Сè останато

Тука можете да дискутирате и прашувате за се останато што не спаѓа или не може да се категоризира во ниедна од останатите категории, но сепак е дел од науката и техниката

3814 Posts
376 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Алуминиумски профили
on 20.09.2020, Sunday, 15:39:47

Стручна литература

No New Posts Книги

Овде ќе најдете интересни книги

572 Posts
259 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Електрични Инсталации (о...
on 24.09.2020, Thursday, 22:25:18

No New Posts Списанија

Овде ќе најдете интересни списанија

44 Posts
12 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Списанија за електро...
on 09.06.2019, Sunday, 22:42:18

No New Posts Документи

Карактеристики на делови (datasheets) и слично

220 Posts
60 Topics

abm_id=1989Last post by Toma
in RCCreator - USB Programm...
on 16.04.2020, Thursday, 17:09:05

No New Posts Туторијали

Корисни туторијали во врска со електрониката и хардвер

1304 Posts
104 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Како да ги направите...
on 10.05.2020, Sunday, 12:25:38

Општа дискусија

No New Posts Општа дискусија

Се она што е надвор од областа електроника

14337 Posts
341 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Случајни муабети
on 08.09.2020, Tuesday, 12:24:21

No New Posts Забава

Малку забава

7713 Posts
95 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Смешни слики
on 27.09.2020, Sunday, 02:50:01

No New Posts Претставувања

Информирање за вас и околу вашите знаења односно претставете се тука!

432 Posts
43 Topics

abm_id=3148Last post by KiloVolt
in Re: Здраво!
on 08.03.2020, Sunday, 01:27:24

No New Posts Пријателски сајтови и форуми

Сајтови и форуми кои се пријатели на Македонскиот форум за електроника

10 Posts
2 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Која е поентата на о...
on 25.07.2019, Thursday, 18:30:48

Огласи и понуди

No New Posts Купувам

Ако нешто сакате да купите

2376 Posts
457 Topics

abm_id=4422Last post by bkupev@gmail.com
in STM32F030 развојна плочк...
on 12.09.2020, Saturday, 22:51:59

No New Posts Продавам

Ако нешто сакате да продадете

3173 Posts
583 Topics

abm_id=11Last post by LordZi
in Re: Продавам вишок...
on 25.09.2020, Friday, 13:56:57

No New Posts Понуди

Понуди од фирми и поединци

682 Posts
63 Topics

abm_id=11Last post by LordZi
in Re: Изработувам печатени...
on 12.09.2020, Saturday, 14:22:25

Статии

No New Posts Статии

Статиите се теми кој се појавуваат на главната страница на форумот

16 Posts
16 Topics

abm_id=5Last post by DX-er
in 802.11AF, нов Wi-Fi стан...
on 21.06.2016, Tuesday, 11:44:45

Архива

No New Posts Архивирани теми

Теми во кои нема целосна документација за наведените проекти

166 Posts
14 Topics

abm_id=11Last post by LordZi
in Одг: Теми кои треба да с...
on 26.03.2015, Thursday, 15:45:57

 • No New Posts
 • Redirect Board

Македонски форум за електроника - Info Center

Forum Stats Forum Stats

123461 Posts in 8193 Topics by 2018 Members.
Latest Post: "Re: Смешни слики" ( 27.09.2020, Sunday, 02:50:01 )
View the most recent posts on the forum.

Users Online Users Online

42 Guests, 1 User

Users active in past 15 minutes:
dr-mr

Most Online Today: 58. Most Online Ever: 314 (15.11.2019, Friday, 14:16:04)