Recent Forum Topics / Started by / in Board Replies / Views Last post
Која е поентата на оваа секција

Started by GigaWatt on 15.07.2019, Monday, 13:52:25 in Пријателски сајтови и форуми

0 Replies
17 Views
by GigaWatt
on 15.07.2019, Monday, 13:52:25
The "balg-it" Forum

Started by GigaWatt on 15.07.2019, Monday, 13:45:30 in Пријателски сајтови и форуми

0 Replies
16 Views
by GigaWatt
on 15.07.2019, Monday, 13:45:30
Re: Смешни слики

Started by DX-er on 09.11.2009, Monday, 22:43:31 in Забава

2404 Replies
165781 Views
by GigaWatt
on 15.07.2019, Monday, 00:32:32
Re: Нарачка на делови и предмети од интернет

Started by Devil on 14.12.2011, Wednesday, 19:05:24 in Општа дискусија

785 Replies
54830 Views
by GigaWatt
on 14.07.2019, Sunday, 20:16:28
Re: Случајни муабети

Started by GigaWatt on 28.04.2010, Wednesday, 16:15:34 in Општа дискусија

7137 Replies
314521 Views
by GigaWatt
on 14.07.2019, Sunday, 13:09:54

News

 • За сите електроничари и вљубеници во техниката во нашата земја - Македонски форум за електроника
 • Електроничарите - почетници најдобро е да ги прочитаат прво туторијалите за електроника.
 • Кирилицата е задолжителна!
  Прочитајте ги правилата 1.1 и 1.2.
 • Доколку ве навредат по приватна порака не одговарајте, само пратете копија од пораката до некој администратор, се друго е работа на администрацијата.
 • Доколку забележите некое недолично мислење кликнете на копчето „Пријави на Модераторот“ ова копче се наоѓа десно долу на крајот од секоја порака.
 • Забрането е прикачување на слики со привремен каратер на форумот, без разлика на нивната големина.
 • Членовите кои се радиоаматери а не се рангирани како радиоаматери на форумов, нека се јават кај некој од администраторите за да бидат соодветно рангирани.

Помош за форумот

No New Posts За потенцијалните и новите членови

Информации за потенцијалните и ново зачленетите членови

26 Posts
18 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in PayPal донации
on 04.05.2019, Saturday, 20:37:59

Околу форумот

No New Posts Известувања

Сите известувања во врска со форумот

23 Posts
18 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Преуредување на секц...
on 02.06.2019, Sunday, 03:43:24

No New Posts Побарувања

Секакви побарувања до администраторите на форумот

736 Posts
84 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Предлог за воведувањ...
on 09.06.2019, Sunday, 14:43:37

Аналогна електроника

No New Posts Аудио техника

Се од областа на аудио техника

13189 Posts
833 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Модуларни Синтисајзе...
on 04.06.2019, Tuesday, 03:37:43

Child Boards: Осцилатори, Предзасилувачи, Засилувачи, Звучници, Озвучување, Инструменти, Сè останато
No New Posts Видео техника

Се од областа на видео техника

1014 Posts
119 Topics

abm_id=480Last post by batka
in Re: Видео. VHS конвертор...
on 25.11.2018, Sunday, 19:25:25

No New Posts Радио техника

Се од областа на радио техника

8298 Posts
763 Topics

abm_id=4302Last post by RadioLjubitel
in Re: Осцилатор DB 88-108M...
on 26.11.2018, Monday, 16:07:16

Child Boards: Технологии, Антени, Филтри, Предаватели, ВФ засилувачи, Приемници, Кодери, Радиоаматери, Побарувања, Сè останато
No New Posts Напојувања

Се околу изворите за напојување

7508 Posts
461 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Напонски конвертор о...
on 24.05.2019, Friday, 22:34:23

No New Posts Високонапонска техника

Се за уредите за висок напон

1055 Posts
44 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Јонски мотор
on 22.11.2018, Thursday, 16:36:23

No New Posts Сè останато

Сите останати уреди и дизајни од доменот на аналогната електроника

5569 Posts
337 Topics

abm_id=1929Last post by Apostol_Cz
in Re: Општи прашања поврза...
on 17.02.2019, Sunday, 19:11:24

Дигитална електроника

No New Posts Логички кола

Дизајни на уреди со класични логички кола

200 Posts
20 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Сложено коло со пове...
on 20.04.2019, Saturday, 00:29:42

No New Posts Микроконтролери

Се за микроконтролерите и програматори за истите

5924 Posts
290 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: CH341A Programmer
on 14.06.2018, Thursday, 22:47:08

No New Posts Развојни околини

Се за развојните околини (Arduino, Raspberry Pi, итн.)

250 Posts
28 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Raspberry Pi 3B+ про...
on 08.01.2019, Tuesday, 15:41:06

No New Posts Сè останато

Сите останати уреди и дизајни од доменот на дигиталната електроника

1201 Posts
60 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Дигитaлeн снимач на ...
on 05.05.2018, Saturday, 00:15:19

Други технологии

No New Posts Роботика

Се од областа на роботиката

188 Posts
18 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Автономно возило
on 01.06.2019, Saturday, 18:23:48

No New Posts Автоматика

Тајмери, контроли за пумпи, индустриски автоматизирани процеси, терморегулатори, PIR сензори и нивна употреба, детектори на звук, итн.

270 Posts
25 Topics

abm_id=2835Last post by Atanas
in Re: Потребна литература ...
on 19.10.2018, Friday, 21:04:14

No New Posts Компјутерска технологија и софтвер

Ваши креации, идеи, софтвер, проблеми, решенија, скрипти, прашања, итн.

2122 Posts
206 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Имам проблем со подд...
on 30.06.2019, Sunday, 22:43:30

No New Posts Автоелектроника

Дизајни, решенија и проблеми од областа на автоелектрониката

1667 Posts
148 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Проблем со треперење...
on 04.07.2019, Thursday, 22:14:31

No New Posts Електроенергетика

Се од областа на електроенергетиката

1929 Posts
124 Topics

abm_id=3148Last post by KiloVolt
in Re: Правилна побуда на S...
on 25.02.2019, Monday, 12:19:08

No New Posts Сè останато

Самоизработени CNC мaшини, апкани, ласерски гравери, пирографи, машини за заварување, уреди за уредување на домот и градината, итн.

607 Posts
29 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Дувалка за лисја
on 15.05.2019, Wednesday, 01:54:19

Електронски уреди

No New Posts Бела техника

Карактеристики и сервис на апаратите за домаќинство

676 Posts
55 Topics

abm_id=11Last post by LordZi
in Re: Прегорена LED SMD од...
on 11.05.2019, Saturday, 11:16:01

No New Posts Компјутери и галантерија

Карактеристики и сервис на компјутери, компоненти и галантерија

3298 Posts
283 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Schematics
on 09.05.2019, Thursday, 00:05:53

No New Posts Монитори и ТВ приемници

Карактеристики и сервис на монитори и телевизиски приемници

3470 Posts
258 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Проблем со напојувањ...
on 14.07.2019, Sunday, 01:15:40

No New Posts Аудио опрема

Карактеристики и сервис на аудио опрема

5642 Posts
432 Topics

abm_id=11Last post by LordZi
in Re: Проблем со Hitachi H...
on 03.06.2019, Monday, 21:34:14

No New Posts Видео опрема

Карактеристики и сервис на видео опрема

411 Posts
40 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Кинеска Wireless Spy...
on 25.11.2018, Sunday, 21:29:12

No New Posts Мобилни телефони

Карактеристики и сервис на мобилни телефони

997 Posts
102 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Проблем со телефон B...
on 15.04.2019, Monday, 19:17:00

No New Posts Дигитални камери и фото апарати

Карактеристики и сервис на дигиталните камери и фото апарати

40 Posts
6 Topics

abm_id=3780Last post by Mkdsime
in Re: Hack на камера од ст...
on 10.06.2019, Monday, 20:53:33

No New Posts Сè останато

Карактеристики и сервис на алармни уреди, фискални каси, греалки, клима уреди, фитнес опрема, уреди за уредување на домот и градината, CNC машини, ласерски гравери, бормашини, шрафилици, итн.

196 Posts
24 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Paint Zoom - уред за...
on 22.06.2019, Saturday, 11:31:23

Останато

No New Posts Софтвер

Софтвер користен во електрониката

640 Posts
120 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Coil32
on 20.06.2019, Thursday, 15:29:23

No New Posts Електронски компоненти

Карактеристики на електронски компоненти

2959 Posts
186 Topics

abm_id=4125Last post by DL1BT
in Re: Што ли е чудово
on 16.06.2019, Sunday, 22:41:20

No New Posts Мерна опрема

Се за мерните уреди, опрема и начини на мерење

1589 Posts
131 Topics

abm_id=4125Last post by DL1BT
in Re: Каков инструмент кор...
on 05.05.2019, Sunday, 13:37:34

No New Posts Кутии

Кутии за електронски уреди

339 Posts
17 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Торбички за алат и и...
on 05.03.2019, Tuesday, 00:18:24

No New Posts Алат

Алат корисен во електрониката

1838 Posts
71 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Адаптер за шмишајбна...
on 23.05.2019, Thursday, 23:09:37

No New Posts Моделарство

Се околу електрониката во моделарството

137 Posts
19 Topics

abm_id=480Last post by batka
in Авио, бродо, авто модели...
on 03.09.2017, Sunday, 23:07:26

No New Posts Сам свој мајстор

Дискусии, предлози, идеи и решенија околу се што би можело да се смета за поправање и/или уредување на домот и градината - неповрзано со електроника

2 Posts
1 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Поправка на ефтина м...
on 09.06.2019, Sunday, 01:04:51

No New Posts Сè останато

Тука можете да дискутирате и прашувате за се останато што не спаѓа или не може да се категоризира во ниедна од останатите категории

3555 Posts
368 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Обработка на железо ...
on 13.02.2019, Wednesday, 02:50:27

Стручна литература

No New Posts Книги

Овде ќе најдете интересни книги

528 Posts
252 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Active Directory For Dum...
on 01.06.2019, Saturday, 18:57:31

No New Posts Списанија

Овде ќе најдете интересни списанија

44 Posts
12 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Списанија за електро...
on 09.06.2019, Sunday, 22:42:18

No New Posts Документи

Карактеристики на делови (Datasheets) и слично.

194 Posts
57 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Kimax (Blueendless) BS-U...
on 18.05.2019, Saturday, 01:08:26

No New Posts Туторијали

Корисни туторијали во врска со електрониката и хардвер

1279 Posts
101 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Туториал: Подобрувањ...
on 13.06.2019, Thursday, 13:07:03

Општа дискусија

No New Posts Општа дискусија

Се она што е надвор од областа електроника

13361 Posts
333 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Нарачка на делови и ...
on 14.07.2019, Sunday, 20:16:28

No New Posts Забава

Малку забава

6268 Posts
92 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Смешни слики
on 15.07.2019, Monday, 00:32:32

No New Posts Претставувања

Информирање за вас и околу вашите знаења односно претставете се тука!

412 Posts
41 Topics

abm_id=4320Last post by pocttopus
in Re: Добро ве најдов
on 07.04.2019, Sunday, 20:20:34

No New Posts Пријателски сајтови и форуми

Сајтови и форуми кои се пријатели на Македонскиот форум за електроника

2 Posts
2 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Која е поентата на оваа ...
on 15.07.2019, Monday, 13:52:25

Огласи и понуди

No New Posts Купувам

Ако нешто сакате да купите

2330 Posts
443 Topics

abm_id=3780Last post by Mkdsime
in Re: купувам трафо од мик...
on 21.04.2019, Sunday, 19:16:18

No New Posts Продавам

Ако нешто сакате да продадете

3098 Posts
571 Topics

abm_id=1085Last post by MURO
in Продавам аналоген осцило...
on 01.07.2019, Monday, 17:45:36

No New Posts Понуди

Понуди од фирми и поединци

657 Posts
61 Topics

abm_id=60Last post by Napsterce
in Софтвер за атмега
on 08.07.2019, Monday, 15:39:10

Статии

No New Posts Статии

Статиите се теми кој се појавуваат на главната страница на форумот

16 Posts
16 Topics

abm_id=5Last post by DX-er
in 802.11AF, нов Wi-Fi стан...
on 21.06.2016, Tuesday, 11:44:45

Архива

No New Posts Архивирани теми

Теми во кои нема целосна документација за наведените проекти

166 Posts
14 Topics

abm_id=11Last post by LordZi
in Одг: Теми кои треба да с...
on 26.03.2015, Thursday, 15:45:57

 • No New Posts
 • Redirect Board

Македонски форум за електроника - Info Center

Forum Stats Forum Stats

118979 Posts in 8046 Topics by 1956 Members.
Latest Post: "Која е поентата на оваа ..." ( 15.07.2019, Monday, 13:52:25 )
View the most recent posts on the forum.

Users Online Users Online

52 Guests, 2 Users (3 Spiders)

Users active in past 60 minutes:
dr-mr, LordZi

Most Online Today: 58. Most Online Ever: 282 (08.04.2011, Friday, 09:53:52)